Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ďalší protest Za slušné Slovensko!

.redakcia .spoločnosť

V nedeľu sa uskutočnia dve zhromaždenia – na východnom Slovensku v Humennom a na západnom v Bratislave.

Ďalší protest Za slušné Slovensko! Branislav Bibel/SITA

od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej uplynulo už takmer šesť týždňov. Napriek prísľubom politikov o systémových zmenách a vyvodení personálnej zodpovednosti nenastali najmä v rezorte ministerstva vnútra stále žiadne reálne zmeny. Namiesto toho počúvame výhovorky a vnímame hrozbu nastupujúcej „normalizácie“ tak zo strany politikov, ako aj zo strany vedenia RTVS.

Preto sa po dohode so všetkými organizátormi zhromaždení na celom Slovensku opäť stretneme, a to v nedeľu 15. apríla 2018 o 16:00. Na Slovensku sa uskutočnia dve zhromaždenia – na východnom Slovensku v Humennom a na západe v Bratislave. Takto chceme symbolicky vyjadriť jednotu naprieč všetkými slovenskými krajmi – „symbolicky na začiatku a konci krajiny“.

V Bratislave bude zhromaždenie v nedeľu o 16:00 na Námestí SNP. 

„Odstúpenie pána Gašpara a pána Kováčika je prvým nevyhnutným krokom k upratovaniu krajiny.“

Pozývame ľudí z celého Slovenska, aby v nedeľu prišli do Bratislavy alebo Humenného. Zhromaždenia budú v nedeľu, aby ľudia mohli v pokoji pricestovať do uvedených miest. Veríme, že  spoločne ukážeme silu, aby sme ukázali politikom, že nikam neodchádzame.

Naše požiadavky stále volajú po vyšetrení vraždy Jána a Martiny a obnovení dôvery ľudí v štátnu moc, preto nevyhnutné kroky sú:

- odvolanie policajného prezidenta T. Gašpara, nezávislá policajná inšpekcia a zmena spôsobu výberu vedenia policajného zboru,

- odstúpenie špeciálneho prokurátora D. Kováčika, zmena spôsobu voľby špeciálneho prokurátora.

Polícia a špeciálna prokuratúra sú inštitúcie, ktoré dlhodobo ingorujú korupčné kauzy, o ktorých písal zavraždený Ján a jeho kolegovia investigatívni novinári.

Ak sa má polícia a prokuratúra zmeniť, potrebujeme nielen výmenu vedenia, ale hlavne systémové zmeny. Odstúpenie pána Gašpara a pána Kováčika je prvým nevyhnutným krokom k upratovaniu krajiny. Prvým krokom, aby sme mohli veriť, že sa kauzy nezametajú pod koberec.

V nedeľu na zhromaždeniach budeme hovoriť o ďalších krokoch iniciatívy Za slušn Slovensko. Budeme spoločne hovoriť tom, ako môžeme my všetci spoločne meniť Slovensko na slušnú a spravodlivú krajinu.  Zhromaždenie pripravujeme v spolupráci s organizátormi zhromaždení v iných slovenských mestách.

My všetci sme tí, na ktorých sme čakali.

Nemýľte si našu slušnosť s nedostatkom odhodlania a vytrvalosti.

Organizátori Za slušné Slovensko

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite