Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Otvorený list redaktorov RTVS: Pracujeme v nepriateľskej atmosfére

.redakcia .spoločnosť

„Neveríme, že naši nadriadení sú schopní ochrániť redakciu pred silnými tlakmi z vonkajšieho prostredia,“​ píše sa v otvorenom liste, ktorý podpísalo takmer 60 pracovníkov RTVS.

Otvorený list redaktorov RTVS: Pracujeme v nepriateľskej atmosfére Facebook Otvorený list podpísalo 59 novinárov, vrátane už bývalej šéfeditorky Oľgy Bakovej.

v utorok sa verejnosť dozvedela, že RTVS dala výpoveď jednej z jej najskúsenejších reportérok. Deň na to zverejnili pracovníci Rozhlasu a televízie Slovenska list, v ktorom kritizujú súčasné vedenie a nepriateľskú atmosféru. Vyjadrujú tiež svoju obavu o udržanie novonadobudnutej dôvery divákov a poslucháčov. 

„Aktuálny manažment však doteraz nepredstavil hmatateľnú víziu, ktorá by prácne vybudovanú kvalitu spravodajstva zachovala a ďalej posúvala. Namiesto dobiehania trendov sa vraciame v čase,“ píše sa v liste, ktorý redaktori a pracovníci RTVS uverejnili aj na svojich sociálnych sieťach spolu s hashtagom #nezavislaRTVS. Mnohí z nich si pritom stále nechávajú profilovú fotku s odznakmi #AllForJan. 

Dokument, ktorý je určený verejnosti, ale aj generálnemu riaditeľovi RTVS Jaroslavovi Rezníkovi a Rade RTVS, podpísalo 59 novinárov vrátane už bývalej šéfeditorky Oľgy Bakovej. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite