Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štát podal žalobu na advokáta Bžána

.redakcia .spoločnosť

Na súde bude od neho žiadať späť všetky vyplatené milióny. Informoval o tom portál televízie Markíza tvnoviny.sk. Pre televíziu Markíza to potvrdil minister hospodárstva Peter Žiga.

Štát podal žalobu na advokáta Bžána Ján Slovák/SITA Radomír Bžán dostal za vyhratý 700-miliónový spor o elektráreň Gabčíkovo viac ako 17 miliónov eur.

štát považuje zmluvu na právne služby za neplatnú a vysoká odmena je naďalej zaistená políciou. Naopak, Radomír Bžán sa bráni a považuje žalobu za nedôvodnú s tvrdením, že ak sa raz strany dohodnú a schvália podmienky kontraktu, nie je možné dodatočne celú zmluvu spochybňovať.

Radomír Bžán mal za vyhratý 700-miliónový spor o elektráreň Gabčíkovo pôvodne dostať 77 miliónov eur, no ešte v októbri minulého roka povedal šéf štátnej akciovky MH Manažment Branislav Bačík, ktorého kauza stála miesto, že manažment bude rokovať o znížení odmeny. Tá nakoniec klesla na vyše 17 miliónov eur, ktoré Bžánovi aj vyplatili, no ministerstvo už vtedy avizovalo, že sa o odmenu bude súdiť. Na žalobe robilo podľa portálu tv.

 
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite