Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za slušné Slovensko: Ak Drucker nezačne konať, sme na námestí

.za slušné Slovensko .spoločnosť

V sobotu sa v Banskej Bystrici stretli organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko z rôznych miest. Hovorili o ďalších krokoch a vznikajúcej platforme „Za slušné Slovensko“.

Za slušné Slovensko: Ak Drucker nezačne konať, sme na námestí Branislav Bibel/SITA

organizátori si uctili pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a zároveň vyjadrili odhodlanie pokračovať vo vyvíjaní tlaku občianskej verejnosti, ak minister Drucker nezačne od začiatku robiť presvedčivé systémové zmeny, ktoré umožnia vyšetrenie vraždy Jána a Martiny, káuz, na ktoré Ján poukázal, ako aj odpolitizovanie a nezávislú kontrolu polície. 

„Ak pán Drucker nezačne okamžite konať, neodvolá pána Gašpara, budeme opätovne stáť na námestiach a využívať ďalšie iné formy občianskeho tlaku“.

Organizátori ďakujú všetkým dobrovoľníkom, všetkým umelcom a známym osobnostiam, ktorí pomáhali s organizáciou zhromaždení. Ďakujú aj všetkým slušným ľudom, ktorí na námestia prišli. „Vieme, že ste tam neboli kvôli nám. Postavili sme sa tam spoločne Za slušné Slovensko. Vďaka vám, slušným ľudom, pán Fico a pán Kaliňák po rokoch vo svojich funkciách skončili. Slušní ľudia im povedali, že stačilo.“

„Nemýľte si našu slušnosť s nedostatkom odhodlania a vytrvalosti.“

„Vieme, že toto je iba začiatok. Všetci ťaháme za jeden koniec a nikto sa nechystá poľaviť. Práve naopak! Preto sme sa rozhodli založiť občiansku platformu Za slušné Slovensko, ktorej cieľom je motivovať ľudí, aby sa zapájali do verejného života, aktívne sa občiansky angažovali, nebáli sa nahlasovať korupciu, a tak sme spoločne vytvárali slušnú a spravodlivú krajinu.“ Platforma bude občianska, zvýrazňujeme občianska, celoslovenská a o jej plánoch a programe budeme informovať v krátkom čase.

Budeme pozorne sledovať každý krok novej vlády. Sme tiež pripravení vytrvalo a dlhodobo tvoriť slušné a spravodlivé Slovensko. 

Nemýľte si našu slušnosť s nedostatkom odhodlania a vytrvalosti.

Organizátori uvádzajú, že ohlásené protestné zhromaždenia pred Národnou radou Slovenskej republiky (26. marca 2018) ani iniciatíva za zber podpisov za referendum o predčasných voľbách nie sú aktivitami iniciatívy „Za slušné Slovensko“.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite