Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sedem prosieb dnešným študentom

.monika Zázrivcová .spoločnosť

Do redakcie nám prišiel silný text z univerzity v Banskej Bystrici. Tu je.

Sedem prosieb dnešným študentom Thibault Camus/AP Photo/SITA Ilustračná fotografia.

väčšinu ľudí hlboko zasiahla krutá vražda dvoch mladých ľudí. Každý čo len trochu citlivý človek v tieto dni často myslí na nich a na rodiny, ktorým zo sveta predčasne odišli drahé bytosti. Sme zasiahnutí, smútime, spolucítime.

Tí z nás, ktorí majú deti, to hlboko preciťujú ako rodičia. Ja vlastné deti nemám, no táto udalosť ma zasahuje rovnako. Stojac v utorok večer sama pri mariánskom stĺpe na bystrickom námestí som našla odpoveď. Pomedzi kahance sa na mňa z fotografie pozerali usmiate tváre dvoch mladých ľudí a mne v mysli naskočilo: „Vnímaš to tak, akoby zabili Tvojich študentov.“

Od pondelka nedokážem hovoriť so svojimi študentmi o francúzskej morfológii, štylistike či literatúre, pretože mám chuť rozprávať sa s nimi o niečom úplne inom. O študentoch Jánovi a Martine, o pojme „elity“, o filozofických textoch starých vyše 400 rokov, platných i dnes. Niet na to lepšej pôdy, akou je filozofická fakulta. Keby som teraz mlčala, do konca života by som si to vyčítala.

„Sme zasiahnutí, smútime, spolucítime.“

Takže, milí moji študenti: 

prosba prvá:

Skúste aj vy, ako Ján, úplne normálne, poctivo a zodpovedne robiť svoju každodennú prácu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite