Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Prečítajte si text, ktorý dnes mali podpísať najvyšší ústavní činitelia

.redakcia .spoločnosť

Prinášame vám v plnom znení deklaráciu, ktorej prijatie navrhol prezident Andrej Kiska. Podpísať ju spolu s ním mali Robert Fico a Andrej Danko na dnešnom stretnutí, čo sa však neudialo.

Prečítajte si text, ktorý dnes mali podpísať najvyšší ústavní činitelia Diana Černáková/SITA Na Bratislavskom hrade by sa dnes malo uskutočniť pracovné stretnutie najvyšších ústavných činiteľov.

Spoločné vyhlásenie troch najvyšších ústavných činiteľov

Minulý týždeň celé Slovensko šokovala správa o vražde novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej. 

Sme si plne vedomí toho, že základom demokratického právneho štátu je sloboda tlače, aktívna občianska spoločnosť, dôvera občanov vo vlastné inštitúcie a schopnosť štátu zabezpečiť spravodlivosť.

Citlivo vnímame atmosféru v Slovenskej republike, ktorú tento ohavný čin vyvolal. Rozumieme neistote, pocitu nedôvery medzi ľuďmi a sme znepokojení z rastúceho napätia v spoločnosti. V súlade s naším ústavným poslaním úlohou nás, vrcholných predstaviteľov Slovenskej republiky, je čeliť týmto obavám a urobiť všetko potrebné, aby sme vrátili ľuďom pocit dôvery, bezpečia a vzájomnej súdržnosti.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite