Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Zabudnuté Slovensko mieri po lete do Hlohovca

.redakcia .spoločnosť

Občianska iniciatíva pokračuje so svojimi diskusiami o extrémizme. Prvýkrát sa predstaví v západnom regióne Slovenska. Ako obvykle ju bude viesť redaktor .týždňa Andrej Bán.

Zabudnuté Slovensko mieri po lete do Hlohovca facebook.com/zabudnuteslovensko Občianska iniciatíva Zabudnuté Slovensko organizuje diskusie zamerané proti fašizmu, rôznym formám extrémizmu a násilia. Jej cieľom je vyjadrenie spolupatričnosti medzi ľuďmi z rôznych regiónov, profesií a spoločenských vrstiev.

občianska iniciatíva Zabudnuté Slovensko pokračuje v ďalšom zo svojich podujatí v utorok 19.09.2017 v Hlohovci. Koncert a diskusia s názvom „Otvorene o extrémizme“ bude od 18:00 v kine Úsmev na ulici M.R.Štefánika. Prvýkrát sa táto občianska iniciatíva predstaví aj v západnom regióne Slovenska, pretože si uvedomuje, že témy a podnety, ktoré preberá na svojich diskusiách, sa týkajú celého Slovenska. A tento región Slovenska je takisto zasiahnutý plazivým vzostupom extrémizmu a nenávisti medzi nami navzájom.

Ako hostia sa predstavia prof. Pavel Traubner, muž, ktorý prežil holokaust, ďalej to bude historik Ústavu pamäti národa Patrik Dubovský, sociologička Oľga Gyarfášová a primátor Hlohovca Miroslav Kollár. Celú diskusiu bude viesť a moderovať novinár a fotograf Andrej Bán. Hudobne bude diskusiu sprevádzať pesničkár Miloš Janoušek.

Vstup na podujatie pre verejnosť je voľný a verejnosť bude mať možnosť zapojiť sa do diskusie.

Hlavnými zástupcami iniciatívy a organizátormi sú novinár Andrej Bán a občiansky aktivista Michal Karako. 

Obsahovou stránkou je diskusia s verejne známymi osobnosťami na témy slobody, extrémizmu, xenofóbie, ale aj novodobej histórie Slovenska 20. storočia so zameraním na totalitné režimy, ktoré výrazne formovali a zasahovali do verejného aj súkromného života. Koncerty a diskusie sú zároveň vyjadrením spolupatričnosti jednotlivým regiónom Slovenska a akousi symbolickou podporou v tom, aby na nich „zodpovední“ ľudia mysleli a riešili konkrétne problémy v nich dlhodobo a adresne.

Program je rozdelený na dopoludňajšie premietanie dokumentu a diskusiu so stredoškolskou mládežou a samostatný podvečerný koncert známeho hudobníka, ktorý budú striedať diskusie pre širokú verejnosť. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite