Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ad: Stanovisko advokáta Allana Bőhma k udeleniu ocenenia advokátovi M. Valašikovi za celoživotný prínos advokácii

.redakcia .spoločnosť

Dňa 5. júna 2017 sa v priestoroch Slovenskej advokátskej komory uskutočnilo po vzájomnom súhlase zmierovacie konanie medzi kolegami JUDr. Allanom Böhmom a kolegom JUDr. Milanom Valašikom.

predmetom konania bol článok JUDr. Allana Böhma a informácie v ňom uverejnené, ktoré sa týkajú osoby JUDr. Milana Valašika. Kolegovia JUDr. Böhm a JUDr. Valašik pri vzájomnej komunikácii skonštatovali dve skutkové otázky, ktoré boli predmetom zmierovacieho konania, najmä čo sa týka ich ustálenia po vecnej a skutkovej stránke. Predmetom zmierovacieho konania neboli hodnotiace úsudky, ktoré sa týkali kritérií udeľovania ceny za celoživotný prínos advokácii. JUDr. Böhm vysvetlil, že vo svojom stanovisku netvrdil, že JUDr. Valašik sa zúčastnil na riadiacom štábe v rámci Sviečkovej manifestácie, keďže jeho účasť bola v dobových materiáloch uvedená iba podmienečne a pokiaľ JUDr. Valašik  nadobudol dojem, že také niečo tvrdil, mrzí ho to a kolegovi JUDr. Valašikovi sa ospravedlňuje. Zverejnením stanoviska nemal JUDr. Böhm úmysel vstúpiť do osobnostných práv JUDr. Valašika, ale jediným úmyslom bolo prejavenie nesúhlasu s postupom predsedníctva SAK pri udeľovaní ocenenia za celoživotný prínos advokácii. JUDr. Valašik skonštatoval, že akceptuje vyjadrenie JUDr. Böhma.

Tajomník SAK poverený vedením zmierovacieho konania uistil kolegov JUDr. Böhma a JUDr. Valašika, že informáciu o námietkach voči kritériám a označeniu ceny za celoživotný prínos advokácii predložil na rokovanie predsedníctva SAK na ďalšie posúdenie. JUDr. Böhm a JUDr. Valašik vyjadrili súhlas so zverejnením tohto záveru zmierovacieho konania. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite