Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Antiextrémistická numerológia z Bystrice

.filip Kunák .andrej Bán .spoločnosť

Michal Kaščák ako jeden z hostí koncertu Zabudnuté Slovensko ma inšpiroval na nasledujúcu úvahu o tom, ako vrátiť číslam ich pôvodný význam a zmysel.

Antiextrémistická numerológia z Bystrice Filip Kunák V pondelok 22. mája prišli ľudia na Námestie SNP v Banskej Bystrici vystúpiť proti extrémizmu.

v pondelok dvadsiateho druhého v piatom mesiaci roka sa od štvrtej popoludní zišlo na Námestí SNP, pred sídlom župného úradu, asi osemsto ľudí. Medzi nimi bol jeden muž v čiernom tričku s Tisom.

Najprv lízal zmrzlinu, potom zdvihol transparent proti prezidentovi Andrejovi Kiskovi. Ján Benčík si okamžite všimol, že ide o bývalého policajta z Revúcej, prívrženca ĽSNS aktívneho, ako inak, na fejsbúku. Prišli k nemu dvaja, Peter Kalmus a Ľuboš Lorenz, aby mu transparent prekryli vlajkou EÚ s dvanástimi hviezdičkami. Prišli aj traja mestskí policajti.

Najúčinnejšie však bolo – a potlesk divákov vyvolalo –, keď dvaja mladí muži s transparentom na teleskopickými tyčiach prekryli transparent tohto muža v čiernom svojím transparentom. Mali na ňom červenou čiarou preškrtnutý čierny rovnoramenný dvojkríž, ktorý podľa kotlebovcov akože nie je gardistický.

Osemdesiatosem je krásny vek pani Evy Mosnákovej, ktorá za Tisa prežila ako židovské dievča rasové prenasledovanie a dnes o tom vypovedá.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite