Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na námestí Times Square v New Yorku vrazilo auto do davu ľudí

.redakcia .spoločnosť

Na námestí Times Square dnes do skupiny chodcov narazilo rýchlo idúce auto. Jeden zomrel, dvadsiati sú zranení.

Na námestí Times Square v New Yorku vrazilo auto do davu ľudí Seth Wenig/AP Photo/SITA

muž, ktorý dnes s automobilom vrazil do davu chodcov na chodníku newyorského námestia Times Square a zastavil sa až po náraze do stĺpa verejného osvetlenia, jedného z chodcov zabil a dve desiatky ďalších zranil.

Polícia uviedla, že muža zadržala. Má 26 rokov a aj v minulosti šoféroval pod vplyvom návykových látok, informovala tlačová agentúra AP. Polícia nemá podozrenie na spojenie s terorizmom, pyrotechnici však preventívne skontrolujú jeho vozidlo, s ktorým muž išiel cez námestie v protismere.

Honda sedan skončila s dvoma kolesami vo vzduchu, opretá o stĺp lampy a kovové stĺpiky, ktoré majú brániť vozidlám, aby sa dostali na chodník. Videozáznam zverejnený krátko nato na internete ukázal, ako z auta vychádza akýsi dym po tom, ako sa zastavilo.

Biely dom uviedol, že prezidenta Donalda Trumpa na incident na Times Square upozornili. Na miesto nehody dorazil guvernér New Yorku Andrew Cuomo.

K nehode došlo napoludnie v horúci, jasný deň, keď bolo v uliciach množstvo ľudí užívajúcich si pekné počasie. Chodníky v mnohých častiach Times Square a pri okolitých blokoch domov lemujú kovové stĺpiky, ktoré majú zabrániť vo vstupe na chodník autám.

Na námestí hojne navštevovanom turistami hliadkuje nepretržite vo dne i v noci polícia.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite