Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ministerstvo neodňalo akreditáciu Čistému dňu

.redakcia .spoločnosť

Čistý deň je podľa ministra Richtera čistý a môže pokračovať vo svojej činnosti. Rozhodnutie ministerstva je právoplatné.

Ministerstvo neodňalo akreditáciu Čistému dňu Marko Erd/SITA

napriek odporučeniu akreditačnej komisie, ktorá navrhovala odobratie akreditácie, sa Richter rozhodol licenciu Čistému dňu ponechať.

Podľa ministra neexistujú „žiadne skutočnosti ani podmienky, ktoré by odôvodňovali zákonným spôsobom odňatie akreditácie“. Rozhodnutie vyplynulo z vnútorných šetrení, zo záverov prokuratúry aj polície, uviedol Richter. V týchto prípadoch nebolo vznesené trestné oznámenie.

„Niektoré šetrenia však ešte prebiehajú, ak poukážu na závažné pochybenia, budeme operatívne konať,“ povedal Richter. Situácia v Čistom dni by sa mala podľa neho došetriť do konca tohto roka.

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny rozhodlo o akreditácii zariadenia už 10. februára. Richter vtedy odmietol informovať verejnosť o rozhodnutí s odôvodnením, že verejnosť oboznámi s výsledkom až vtedy, keď rozhodnutie nadobudne právoplatnosť.

Resocializačné zariadenie Čistý deň čelí viacerým podozreniam zo zneužívania chovancov. O kauze ako prvá informovala v septembri minulého roka poslankyňa SaS Natália Blahová vo svojom blogu, v ktorom zverejnila podrobnosti o prípade jednej zo zverenkýň Čistého dňa.

Zariadenie kritizovala aj ombudsmanka Jana Dubovcová, podľa ktorej zlyhal celý sociálny systém. Do resocializačného zariadenia boli podľa nej prideľované deti, ktoré neboli závislé od drog.

Zdroj: SITA, TASR

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite