Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Milo, americký Kollár

.marína Gálisová .spoločnosť .profil

Tridsaťtriročný publicista, komentátor a internetový trol s gréckym menom a britským prízvukom Milo Yiannopoulos má jediný cieľ: živiť sa provokáciami.

Milo, americký Kollár SETH WENIG/AP/SITA Je ľahšie zrátať jeho nepriateľov ako jeho princípy, pretože čomu naozaj verí, to sa ešte nepodarilo odhaliť nikomu.

z pomerne neznámeho komentátora na obskúrnych stránkach sa stal Milo mediálne známym kladivom na establišment: nadával na politickú korektnosť, gej loby, feminizmus, liberalizmus. Často nadával vtipne, aj keď faktmi sa veľmi neobmedzoval.

postfaktuálny a postprincipiálny

Raz Milo Yiannopoulos nahodený v starosvetskom obleku, inokedy ovešaný zlatom, ale stále má v zásobe ostré a vtipné slovné tirády na všetkých a na všetko. Je ľahšie zrátať jeho nepriateľov ako jeho princípy, pretože čomu naozaj verí, to sa ešte nepodarilo odhaliť nikomu. Obhajuje slobodu vyjadrenia, ale zároveň je schopný nadávať filmárom, že spotvorili pokračovanie Krotiteľov duchov, lebo sú otroci politickej korektnosti. Otvorene hovorí o tom, že je gej, ale pritom ostatným gejom zvysoka odporúča, aby svoju orientáciu radšej tajili. Nenávidí „gej loby“, štve ho feminizmus a liberalizmus. Sám seba pasuje za libertariána, ale podporuje Donalda Trumpa, hoci ten má veľmi vlažný vzťah k viacerým základným kameňom libertarianizmu, napríklad k slobodnému obchodu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite