Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrel britský spevák George Michael

.redakcia .spoločnosť

Bývalý spevák skupiny Wham! a neskôr sólový umelec umrel v obci Goring v grófstve Oxfordshire vo veku 53 rokov. Príčina smrti zatiaľ nie je známa.

Zomrel britský spevák George Michael Lefteris Pitarakis/AP/SITA

.s veľkým smútkom môžeme potvrdiť, že náš milovaný syn, brat a priateľ George zomrel pokojne doma v období Vianoc. Rodina žiada, aby v tomto ťažkom a citlivom období bolo rešpektované jej súkromie. V tejto fáze už nebudú žiadne komentáre," uviedol vydavateľ. Príčinu smrti neuviedol. Podľa polície však k nej nedošlo za podozrivých okolností.

George Michael, vlastným menom Georgios Kyriacos Panayiotou, počas svojej kariéry predal vyše 100 miliónov albumov. Narodil sa 25. júna 1963. Tento rodený Londýnčan, ktorému v žilách koluje grécka krv, začínal s hudbou už v šestnástich rokoch. Spolu s Andrewom Ridgeleym založili v roku 1981 disko-popové duo Wham! Spolu sa poznali už zo školy, v roku 1979 účinkovali v skupine Executive. Hneď ich debutový album Fantastic vydaný v júli 1983 sa dostal na prvú pozíciu v rebríčku. V singlovej TOP 30 mali dvanásť piesní, šesť z nich sa dostalo na prvé miesto. Hitmi sa stali skladby Wake Me Up Before You Go Go, Last Christmas, Freedom, I'm Your Man. V roku 1986 sa rozišli a George Michael sa vydal na sólovú dráhu. Tá je ešte úspešnejšia ako päťročné účinkovanie s Wham! Prvý jeho sólový album z októbra 1987 má názov Faith a celosvetový predaj prevýšil sumu 21 miliónov výliskov.

Zdroj: SITA

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite