Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nad Čiernym morom sa zrútilo ruské vojenské lietadlo

.redakcia .spoločnosť

Lietadlo zmizlo z radarov krátko po vzlietnutí. Záchranný tím už našiel trosky lietadla. Na palube bolo 92 ľudí.

Nad Čiernym morom sa zrútilo ruské vojenské lietadlo Robert Tappert/SITA Na palube havarovaného lietadla bolo 64 členov speváckeho zboru Alexandrovci.

dnes ráno, krátko po vzlietnutí z letiska Adler pri Soči, zmizlo z radarov ruské vojenské lietadlo typu TU-154. Na palube bolo 84 cestujúcich a 8 členov posádky. Lietadlo smerovalo z Moskvy na ruskú vojenskú základňu Hmeimim v Sýrii. V Soči malo medzipristátie na dotankovanie paliva.

Medzi cestujúcimi boli členovia ruského armádneho speváckeho zboru Alexandrovci, ktorí cestovali na plánované vystúpenie a deväť ruských novinárov.

Záchranný tím už našiel trosky lietadla približne 1,5 kilometra od pobrežia v hĺbke 50 70 metrov a postupne objavujú telá obetí. O preživších zatiaľ nie sú informácie.

Príčiny nešťastia zatiaľ nie sú známe. Počasie bolo v čase nešťastia bez výrazných zmien. Viktor Ozerov, predseda výboru pre obranu a bezpečnosť v Rade federácie, uviedol, že haváriu lietadla mohla spôsobiť technická porucha alebo chyba pilota. Možnosť teroristického útoku vylúčil.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite