Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako ste vyberali osobnosti a antiosobnosti roka 2016 vy, naši čitatelia?

.elena Akácsová .spoločnosť

Angela Merkel alebo pápež František, Vladimír Putin alebo Donald Trump, Andrej Kiska alebo Peter Sagan? Koho ste vybrali vy a koho redakcia .týždňa?

Ako ste vyberali osobnosti a antiosobnosti roka 2016 vy, naši čitatelia? Alexander Zemlianichenko/AP/SITA Čitateľská osobnosť roka nemecká kancelárka Angela Merkel a antiosobnosť ruský prezident Vladimír Putin počas osláv 70. výročia ukončenia 2. svetovej vojny v Moskve v máji 2015.

v prvom rade ďakujeme všetkým čitateľom našej internetovej i fejsbúkovej stránky, ktorí sa zapojili do našej ankety a poslali nám svoje tipy. Viaceré sme v redakcii zvažovali a vyberali práve preto, že ste nám ich pripomenuli vy. Pri viacerých sme, naopak, krútili hlavou a rozmýšľali, či ide o provokáciu, recesiu alebo zablúdeného čitateľa z celkom iného periodika, ako je .týždeň. Berieme to pozitívne a veríme, že keď už aj pomýlený čitateľ na našich stránkach bol, tak si aj niečo prečítal a niečo si z toho odniesol.

Ako a prečo vyberala redakcia, si môžete prečítať vo vianočnom dvojčísle .týždňa.

svetová osobnosť – Angela Merkel

Za svetovú osobnosť redakcia .týždňa vybrala pápeža Františka. Aj v čitateľskej ankete jeho meno zaznievalo často, ale o konskú dĺžku ho predbehla nemecká kancelárka. Ako to už býva zvykom pri osobnostiach, ktoré nesedia so založenými rukami a neboja sa konať, ocitla sa v našej ankete aj medzi antiosobnosťami, napríklad za „málo principiálny postoj voči Erdoganovi“. Kladné hlasy získala napríklad preto, že

  • je asi posledným silným hlasom politiky Západu, slušnej a liberálnej demokracie
  • je asi jediný politik, ktorý nepodlieha vábeniu populizmu, naopak, je verná svojim zásadám aj v zlom počasí
  • názor si vie obhájiť, neuteká pred novinármi a nenadáva im
  • po mladosti v socializme nepodlieha resentimentom.

Ďalšie čitateľské tipy zoradené podľa počtu hlasov: Donald Trump, Elon Musk, Hillary Clinton, Peter Sagan, Bob Dylan, Andrej Kiska, Vladimír Putin.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite