Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Na Manhattane vybuchla nastražená bomba

.redakcia .spoločnosť

V odpadkovom koši vo štvrti Chelsea v New Yorku vybuchla nálož, ktorá spôsobila zranenia 29 ľuďom. Zatiaľ nie sú dôkazy o tom, že išlo o terorizmus.

Na Manhattane vybuchla nastražená bomba Andres Kudacki/AP/Sita

zranenia utrpelo 29 ľudí, avšak podľa dostupných informácií nikto zo zranených nie je v ohrození života. Ich počet zverejnili newyorskí hasiči. K výbuchu došlo v sobotu o 20:30 miestneho času. Zdrojom mala byť podomácky vyrobená bomba v kontajneri na 23. ulici, medzi 6. a 7. Avenue, v americkom meste New York (len jeden a pol bloku od slávnej Flat Iron Building).

Starosta New Yorku Bill de Blasio podľa denníka New York Times vyhlásil, že výbuch bol s najväčšou pravdepodobnosťou „zámerný čin“, aj keď na začiatku povedal, že explózia nemá súvis s terorizmom. „Bez ohľadu na dôvod útoku sa Newyorčania nenechajú zastrašiť,“ povedal de Blasio.

O niekoľko hodín neskôr došlo k výbuchu tzv. rúrkovej bomby aj v New Jersey neďaleko dráhy, na ktorej sa mal bežať charitatívny beh. Na mieste však neboli v tom čase žiadni ľudia.

Podľa denníka New York Times našli vyšetrovatelia ďalšiu nálož pripomínajúcu tlakový hrniec pripojený drôtikmi na mobilný telefón na 27. ulici,len štyri bloky od miesta prvého výbuchu . Starosta zatiaľ nepotvrdil, že by tieto incidenty medzi sebou akokoľvek súviseli.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite