Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Starosta napadol protestujúceho výtvarníka

.eugen Korda .spoločnosť

Starosta obce Veľký Lipník brutálne napadol Ľuboša Lorenza pri proteste proti osadeniu pomníku pre komunistického prokurátora Pješčaka. Výtvarníka odviezli do nemocnice.

Ján Pješčak bol menovaný do funkcie ministra spravodlivosti v r. 1983 za uzavretie kauzy Cervanová. O päť rokov neskôr, v r. 1988, ho menovali do funkcie generálneho prokurátora ČSSR.

Jeden z najvýraznejších ideológov KSČ, zúrivý a ortodoxný komunista, kariérista, schopný toho najhoršieho. Osobne stál za rozsudkom popraveného, dnes už rehabilitovaného čatára Aloisa Jeřábka, ktorý sa v r. 1953 pokúsil ujsť zo socialistického Československa. Po prechode hraníc ho československé jednotky na cudzom území postrelili a odvliekli späť, prokurátor Pješčak ho obvinil z vlastizrady, za ktorú bol následne odsúdený na trest obesením.

Hviezdna kariéra by Pješčakovi asi nikdy nevyšla bez JUDr. Milana Valašíka, ktorý bol dozorovým a žalujúcim prokurátorom kauzy Cervanová. Tento vynucoval doznania od nevinných, dovolil (možno organizoval), aby sa na nich páchalo vo väznici MS v Bratislave násilie, a to nielen vyšetrovateľmi, ale aj recidivistami a vrahmi odsúdenými k smrti – týchto vrahov a zabijakov oddelili od obvinených až potom, ako bolo docielené a vykonané doznanie k vražde. Behom pár rokov menoval komunista Pješčak komunistu Valašíka (32-ročného) za riaditeľa najsilnejšieho odboru GP SR.

Gottwaldovské triedne súdnictvo. Kauza Cervanová bol komunistický justičný zločin. Bol to štvornásobný pokus justičnej vraždy.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.eugen Korda .spoločnosť
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite