Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kotleba nie je tým najhorším na Slovensku

.lucia Piussi .spoločnosť

Nesmieme zabúdať na to, že Kotleba v parlamente ani zďaleka nie je hlavným problémom dnešného Slovenska. Robme s tým všetkým niečo.

Kotleba nie je tým najhorším na Slovensku Jano Šperka/SITA Netreba zabúdať, že pochodujúci chlapci v čiernych uniformách sú len špičkou ľadovca. Latentné extrémne názory možno tlejú v širšej spoločnosti.

ján Rozner v knihe Noc po fronte píše: „Nenašiel sa arizátor, ktorý by si bol vybral nejaký židovský antikvariát. Arizátori mohli byť najrozličnejší ľudia, ale nikdy to neboli bibliofili, ani bibliomani či čudáci. Chceli využiť jedinečnú príležitosť niečo si nahonobiť a pokiaľ možno aspoň trocha zbohatnúť, vopred veľmi dobre vedeli, že staré zaprášené knihy by ich ďalej neposotili... Nič im nebolo cudzejšie ako knihy – či už v antikvariátoch, alebo v kníhkupectvách. Jediné židovské kníhkupectvo, ktoré v Bratislave nezaniklo, patrilo rodine Steinerovcov, arizoval ho slovenský spisovateľ Ondrejov, jediný spisovateľ-arizátor.“

Z článkov v médiách to vyzerá, že máme jediný problém, a tým je Kotleba v parlamente.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite