Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.týždeň je vizuálne svetový, znova

.redakcia .spoločnosť

V prestížnej medzinárodnej súťaži vizuálnej žurnalistiky sme sa aj tento rok umiestnili na popredných priečkach. Stojíme tak po boku TIME či National Geographic.

.týždeň je vizuálne svetový, znova Alex Majoli/Magnum Photos/Profimedia Fotografia Alexa Majoliho zo série o utečeneckej kríze na ostrove Lesbos. Za vizuálne spracovanie tohto príbehu v tlačenom vydaní nášho časopisu sme získali Cenu za kvalitu na tohtoročnom POYi. Kompletnú ocenenú fototému nájdete na konci článku.

už deviatykrát sa .týždeň zúčastnil festivalu Pictures of the Year International, a deviatykrát odchádzal s ocenením. Táto súťaž patrí medzi najprestížnejšie svetové festivaly určené pre vizuálnych žurnalistov. Je staršia než World Press Photo či Best of Photojournalism. Organizuje ju University of Missouri v Kolumbii na svojej žurnalistickej škole, ktorá je zas pre zmenu najstaršou žurnalistickou školou na svete.

Na 73. ročníku festivalu .týždeň získal ocenenia v kategóriách pre vizuálne editovanie časopisov. Každoročne cenu získavajú giganti ako National Geographic alebo TIME. Ani v tomto ročníku tomu nebolo inak, okrem spomínaných získali ocenenia aj médiá Mashable, The Sunday Times Magazine, Al Jazeera America, ESPN, New York Magazine či Seattle Times. Z európskeho priestoru teda porota ocenila len dva časopisy – britský The Sunday Times a slovenský .týždeň.


srdcom

Na posledných deviatich ročníkoch POYi za obrazové editovanie časopisov získal National Geographic 107 cien, TIME 22 cien, s 18 cenami je .

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite