Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nakoniec pôjdem voliť

.denisa Gdovinová .spoločnosť

Študent Tomáš Búran bol presvedčený, že voliť nepôjde a mal na to mnoho racionálnych dôvodov. Teraz svoje rozhodnutie zmenil. Aj vďaka sledovaniu .pod lampou a schôdzí NR SR.

Nakoniec pôjdem voliť Viktor Zamborský/SITA Mladí voliči majú v týchto voľbách problém voliť zodpovedne.

blog s názvom Som nevolič. Dôvod? začína Tomáš Búran zaujímavou myšlienkou filozofa Betranda Russella. Ak čelím otázke, na ktorú momentálne neviem odpovedať, mal by som svoje rozhodnutie odložiť. Potom sa správam poctivo ku svojmu okoliu a nevystatujem nikoho, ani seba, klamstvu.

„Musím jednoznačne konštatovať, že neviem, koho voliť. Neviem, ktorá voľba by bola tá správna a nesprávna. Obzvlášť, ak ide o niečo také dôležité ako riadenie štátu, mali by sme mať vo svojom názore jasno. Zdá sa mi však, že jasno majú väčšinou práve tí, ktorí sú iracionálni a veria,” píše Tomáš.

Otázka „Koho preboha voliť?“ sa vznáša vo verejnom priestore a mladí voliči sú zaskočení. Doteraz počuli samé reči o tom, aké dôležité je rozhodnutie, ktorým dajú moc politickým predstaviteľom. A teraz majú prižmúriť oči a voliť aj stranu, ktorá nezodpovedá ich požiadavkám.

Otázkou voliť, či nevoliť sme sa zaoberali aj v nedávnej téme .týždňa s názvom Dilema kritického voliča.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite