Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň - prekvapenia 2016

.štefan Hríb .spoločnosť

Rok 2015 bol najťažším rokom .týždňa. Ale vy ste ho zmenili na nový začiatok.

.týždeň - prekvapenia 2016

potom, čo nás podrazil šéf RTVS, prišla vaša silná odpoveď – pomohli ste nám vybudovať vlastné štúdio, takže Pod lampou je znovu každý štvrtok na stránke tyzden.sk. Navyše, česká skromná televízia NOE prejavila záujem, takže vždy vo štvrtok o 22.00 sme znovu aj na obrazovke.

Súčasne sme začali s akciou Jedno euro za jedno Pod lampou, a znovu ste zareagovali. Ak ešte získame jedného generálneho partnera spomedzi odvážnych firiem, Pod lampou sa bude môcť rozvíjať bez ohľadu na ustráchané slovenské televízie. To všetko bolo naozaj veľkým povzbudením. Ďakujem Vám.

Uprostred roka od nás odišli viacerí dlhoroční kolegovia. Príchody a odchody sú v médiách prirodzené, tento ale zabolel, pretože sa tváril katolícky. Dodnes ma to mrzí. Koncom roka potom náhle odišiel Juro Kušnierik. Vtedy sme si smútok tohto roka užili do dna.

„To všetko je možné len vďaka vám. .týždeň nie sú redaktori, ale my všetci, komunita, ktorej záleží na tom, v akom svete žije. Ďakujem vám.“

Ale už od leta sa začali diať aj pozitívne veci. Spustili sme novú webovú stránku, prijali sme režiséra Pod lampou Maria Homolku, ktorý prevzal zodpovednosť za obsahový rozvoj webu, začali sme spoluprácu s Daliborom Roháčom, ktorý nám sprostredkúva textovú top kvalitu z anglosaského sveta a dohodli sme sa na kooperácii s nadáciou Zastavme korupciu formou textov Mariána Leška.

A nielen to. Vianočný rozhovor s rakúskym kardinálom Schonbornom bol jedným z mojich duchovných vrcholov roka. Teraz s radosťou oznamujem, že s pozoruhodným kardinálom sme sa dohodli na pravidelnej spolupráci, takže jeho texty už môžete pravidelne čítať v .týždni.

Od nového roka tiež prinášame prenikavé texty Davida Brooksa z New York Times z oblasti politiky, kultúry a sociálnych vied. Dohodli sme sa tiež na celoročnej spolupráci s jedným z najdôležitejších svetových denníkov The Wall Street Journal.

Celý rok 2016 budeme spolupracovať aj s ambicióznym vydavateľstvom Absynt, takže raz mesačne vám prinesieme texty popredných európskych reportérov a spisovateľov.

To všetko je možné len vďaka vám. .týždeň nie sú redaktori, ale my všetci, komunita, ktorej záleží na tom, v akom svete žije. Druhýkrát ďakujem.

A teraz moja prosba roka 2016 – vzhľadom k tomu, že .týždeň na stánkoch stojí od januára 2,20 eura, je opäť ešte výhodnejšie stať sa predplatiteľom (ušetríte až 44 eur). Rozhodnutie každého z vás stať sa predplatiteľom pritom výrazne pomôže tomu, aby sa .týždeň obsahovo rozvíjal a mohli sme robiť kvalitnú žurnalistiku.

Preto vás prosím, ak je to len trochu možné, predplaťte si .týždeň na celý rok. Nijaký lepší dar a žiadnu väčšiu pomoc nám po ťažkom roku 2015 nemôžete dať.

Čo všetko získate s predplatným si môžete pozrieť tu:

Mario Homolka

Želám všetkým zmysluplný rok 2016.

.štefan Hríb

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite