Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Pokoj Michala Handzuša

.martin Mojžiš .spoločnosť

Koncom decembra podpísali Michal Handzuš ako zástupca hráčov a Igor Nemeček ako prezident SZĽH verejný záväzok, ktorý by mal zaručiť novú férovú voľbu prezidenta.

Pokoj Michala Handzuša Robert Ragan Michal Handzuš si aktuálne prevzal ocenenie z rúk prezidenta Andreja Kisku za významné osobné zásluhy. Oprávnene.

post centra, na ktorom hráva Michal Handzuš, je v hokeji postom tvorcu hry. Center je obvykle viac nahrávačom než strelcom, v porovnaní s krídlami má výraznejšie defenzívne úlohy, zo všetkých hokejistov na ľade by mal najlepšie čítať hru a na základe jej čítania sa kreatívne rozhodovať. Niekomu to ide lepšie, niekomu horšie. Handzušovi to vždy išlo veľmi dobre.

Hráč, ktorý s hokejom začínal aj končí v Banskej Bystrici, strávil medzitým pätnásť sezón v NHL. Prvé tri sezóny hral v St. Louis Blues, kde spolu s Pavlom Demitrom a Ľubom Bartečkom vytvorili legendárny útok prezývaný „The Slovak Pack“. V roku 2000 ho vyhlásili za druhého najlepšieho brániaceho útočníka v celej NHL, v roku 2013 získal Stanley Cup (s Chicago Blackhawks). Okrem toho má jednu zlatú a dve strieborné medaily z majstrovstiev sveta.

„Michal Handzuš zostal s novinármi vždy ako posledný. Cítil, že ak hokejisti chcú od divákov podporu aj vtedy, keď sa nedarí, musia aj oni byť v ťažkých chvíľach so svojimi fanúšikmi.“

Jednou z najvýraznejších vlastností Michala Handzuša je pokoj. Ten sa prejavuje nielen v jeho vlastnej hre, ale aj v celkovom obraze diania na ľade. Handzuš patrí k tým výnimočným hráčom, ktorí svojou prítomnosťou dokážu meniť tempo hry obidvoch pätiek (svojej aj súperovej). Súvisí to zrejme s jeho ďalšou dôležitou vlastnosťou, ktorou je veľmi vyvinutá schopnosť tímovej hry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite