Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najlepšie texty v roku 2015

.redakcia .spoločnosť

Iné Rusko, cisársky rez či Vinnetou. Otvárame najlepšie texty uplynulého roka, ktoré vybrala osoba zodpovedná v .týždni za obsah - zástupkyňa šéfredaktora Eva Čobejová.

Najlepšie texty v roku 2015 Lena Kušnieriková Výhľad zo strechy ruského umelca. Reportáž Juraja Kušnierika o ruskom undergrounde bola výnimočná.

1

Rozhovor Tomáša Němečka s výbornou českou diplomatkou Janou Hybáškovou bol jednoducho udalosťou v slovenskej i českej tlači (rozhovor z .týždňa prebrali aj české Hospodářske noviny).

2

Reportáž nášho skvelého kolegu Juraja Kušnierika z Moskvy, kde hľadal iné Rusko. Nielen Island, ale aj Rusko bolo Jurajovi veľmi blízke. No nie Putinove imperiálne Rusko, ale ruská krajina plná skvelých spisovateľov, intelektuálov a statočných ľudí.

3

Pátranie troch odhodlaných mladých matiek po tom, či by nemohlo byť slovenské pôrodníctvo lepšie, malo viacero pokračovaní, a tá najlepšia časť odhaľovala, prečo je na Slovensku tak veľa pôrodov cisárskym rezom.

4

Vinnetou nie je brak od nemeckého škrabáka, ale kniha, ktorá v kľúčovom období ovplyvnila mnohých ľudí. Aj vďaka nej pochopili, že dobrí ľudia musia vždy a všade bojovať proti tým zlým.

5

Američan, sociálny reformátor a kedysi aj obyvateľ Slovenska Bill
Baker spomínal na svoju mladosť a na to, ako u seba ubytoval utečenca z Iraku. Vtipné a inšpirujúce.

Prístup k ďalším zaujímavým článkom .týždňa aj v nasledujúcom roku môžete mať hocikedy s predplatným. Ďakujeme vám za podporu kvalitnej žurnalistiky.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite