Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pán osamelý

.peter Bálik .spoločnosť

Najprv bol The Special One, potom The Happy One. Teraz je The Lonely One. José Mourinho už nie je trénerom Chelsea. Londýnsky klub sa ho vo štvrtok zbavil.

Pán osamelý Francisco Seco/AP/SITA José Mourinho zanechal klub Chelsea s jedným bodom nad hranicou zostupu.

za svoje neúspechy kritizoval rozhodcov, neférových protivníkov, podávačov lôpt či tímovú lekárku. Nakoniec sa však jeho milovaný klub rozhodol, že za najhoršiu formu Chelsea za ostatné desaťročia môže práve on – José Mourinho.

Vyhodenie portugalského trénera, ktorého pozícia sa zdala neotrasiteľná, je jedným z najväčších prekvapení aktuálnej futbalovej sezóny. Ako je možné, že tréner, ktorý vždy hral o tituly, odchádza od mužstva, ktoré sa krčí len bod nad priepasťou zostupovej zóny? Ako je možné, že hráči (vrátane donedávna fenomenálneho Belgičana Edena Hazarda), ktorí v minulej sezóne vyhrali anglický titul, dnes hrajú hlboko pod svoje možnosti? Ako je možné, že Mourinhova trénerská mágia, ktorou rozhodoval zápasy, prestala fungovať?

„Keď prišiel do Chelsea, povedal o sebe, že je The Special One – Pán výnimočný.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite