Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Anglicko, Wales a Rusko? Môže byť!

.filip Olšovský .spoločnosť

V Paríži v sobotu podvečer vyžrebovali zloženie skupín letných majstrovstiev Európy vo futbale. Aký bol žreb k slovenským futbalistom a k ich fanúšikom?

Anglicko, Wales a Rusko? Môže byť! Michel Euler/AP/SITA Tréneri tímov skupiny B. Zľava asistent Jána Kozáka Štefan Tarkovič s anglickým, ruským a waleským trénerom.

chvíľu to trvalo. Ceremoniál zložený z dvadsiatich štyroch jednoduchých pohybov ruky by bol predsa len asi prikrátky, a tak sme si kvôli kľúčovej športovej informácii tohto víkendu museli prejsť miniverziou francúzskej Eurovízie. Napokon sme sa však krátko pred siedmou večer dočkali. Slovenskí futbalisti sa v skupine majstrovstiev Európy vo futbale stretnú s Anglickom, Walesom a Ruskom. Môže byť?

„Wales sa takisto ako Angličania sústredí najmä na derby so svojím ostrovným rivalom.“

Angličania budú jasnými favoritmi skupiny. Tou kvalifikačnou prešli bez jedinej straty bodu, s novou generáciou hráčov a vyhliadkami na prelomenie dlhého čakania na výraznejší úspech. Do tímu postupne začleňujú mladé hviezdy domácej ligy a dúfajú, že toto bude konečne tá pravá zlatá generácia. Rovnako tak dúfa aj celá ostrovná krajina, ktorá sa bude v prvom aj poslednom rade sústreďovať na súpera zo štvrtého žrebovacieho koša – Wales.

Zatiaľ čo na Olympiáde hrali Angličania futbalový turnaj v jednom (britskom) tíme so Škótskom, Walesom a Severným Írskom, na futbalových majstrovstvách by také čosi bolo nepredstaviteľné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite