Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sto eur? Lacný predvolebný ťah

.denisa Gdovinová .spoločnosť

Asi štyristo učiteľov protestovalo pred Úradom vlády. Vláda zareagovala tak, že učiteľom sľúbila sto eur ako vianočný príspevok. Je to trápne, myslí si učiteľ Branislav Kočan.

Sto eur? Lacný predvolebný ťah Boris Németh Branislav Kočan učí dejepis na Gymnáziu Ladislava Sáru v Bratislave. Vyrába si vlastné pomôcky – luk či pravekú vŕtačku.

váš kolega Vladimír Crmoman pripomína, že učitelia nie sú sociálne prípady, aby potrebovali dávky v hmotnej núdzi. Čo tých sto eur na Vianoce znamená pre vás?

Mne to pripomína vianočné príspevky pre dôchodcov. Ak to má byť forma odmeny, tak je skutočne trápna. Veď to vychádza za mesiac 30 centov na deň. A ak to má byť trinásty plat, je to ešte absurdnejšie.

je to pre protest dlhých nosov?

Nie, o tomto príspevku rokovala vláda v tripartite už dávnejšie. Ja som sa o tom dozvedel len z médií. S nami ani so Slovenskou komorou učiteľov totiž vláda nerokuje. A tento vopred dohodnutý príspevok využíva len absurdnú reakciu na naše protesty.

Tomáš Prištiak
Učitelia protestovali neďaleko Úradu vlády s papierovými dlhými nosmi.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite