Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Magorov odkaz v časoch hladomoru

.lucia Piussi .spoločnosť

Uplynuli štyri roky od smrti Ivana Martina Jirousa, zvaného Magor. Prinášame text, v ktorom si naňho spomína Lucia Piussi.

Magorov odkaz v časoch hladomoru Matúš Zajac Ivan Martin Jirous, prezývaný Magor, patril k najvýznamnejším predstaviteľom undergroundu.

.magor bol čistý lieh. Špiritus. Dobrodružstvo v nečakanej chvíli. Vykoľajil vám na chvíľu život a potom ste si na to stále spomínali.

Na hlavnej stanici ich čakáme štyria, Kubo, fotograf, Kušňo a ja. Majú prísť vlakom s názvom Jaroslav Hašek, Placák a Magor, poklady naše! Zrazu sedím v taxíku vedľa Magora, z rádia nám spieva Pavol Habera...“ Toto je zápis zo zošita po mojom prvom stretnutí s Magorom. Takéto veršíky človek nepíše do denníka len tak. Toto bol veľký zážitok, ako vraví klasik – beginning of a beautiful friendship.

Magor stojí pred bratislavským Tescom a skúma listy na akomsi strome. To som teda fakt nikdy netušila, že by tam rástol strom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite