Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pope in the USA

.juraj Kušnierik .spoločnosť

Šesťdňová návšteva pápeža Františka v USA je sviatkom špičkovej americkej žurnalistiky. A to sme ešte len v jej polovici.

Pope in the USA Kevin Hagen/Pool/SITA Pápež František hovorí k členom OSN v centre tejto organizácie v americkom New Yorku.

cestu pápeža Františka americkými médiami treba jednoznačne začať v týždenníku The New Yorker, teda – podľa mnohých z nás – v najlepšom časopise na svete. Týždeň pred Františkovým príchodom do USA tu vyšiel rozsiahly článok Holy Orders o kúrii, kardináloch a ich byzantských vzťahoch, o financiách, no hlavne o Benediktovi (vedeli ste, že býva hneď za Vatikánskymi záhradami v paláci Mater Ecclesiae?) a o Františkovi. Autorom tohto nesmierne zaujímavého textu je Alexander Stille, slávny syn slávneho otca – Alexander žije a píše v USA, jeho texty nájdete v najlepších amerických denníkoch a je aj autorom kníh o talianskych židoch za druhej svetovej vojny, o mafii či o Silviovi Berlusconim. Jeho otec Ugo Stille bol dlhé roky šéfredaktorom Corriere della Sera.

Pápež František má iritujúci zvyk hovoriť chybné a deštruktívne veci o ekomonike a politike.”

Popri čítaní New Yorkeru si môžete zapnúť televíznu stanicu CNN a uvidíte buď živý prenos z pápežových aktivít vo Washingtone, New Yorku či Filadefii, alebo komentované záznamy.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite