Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Eyjafjallajökull, 51, 52, 55, 57, 60

.filip Olšovský .spoločnosť

Viete, čo má spoločné nový futbalový hrdina internetov so slávnou islandskou sopkou, Lionelom Messim, Cristianom Ronaldom a 21. augustom?

Eyjafjallajökull, 51, 52, 55, 57, 60 Matthias Schrader/AP/SITA Robert Lewandowski počas včerajšieho zápasu proti nemeckého vicemajstrovi VfL Wolfsburg.

meno Robert Lewandowski zaplavilo včera podvečer média po celom svete. Aj vo svete Lionela Messiho a Cristiana Ronalda dokázal aspoň na pár dní pritiahnuť pozornosť športových fanúšikov na seba. Nebolo to po prvýkrát. Pred vyše dvoma rokmi zaujal v semifinále prestížnej Ligy Majstrov. V drese Borussie Dortmund strelil slávnemu Realu Madrid štyri góly a nedovolil mu tak zabojovať o jubilejný desiaty titul v tejto súťaži. To, čo dokázal včera, však tento kúsok ešte predčilo.

Na trávnik ligového zápasu proti VfL Wolfsburg vybehol až po polčase. Po tom prvom jeho tím prehrával 0:1. Stačila mu chvíľa, aby z napínavého zápasu spravil dokonalú one-man show. Konkrétne deväť minút. V rozmedzí mezdi 51. a 60. minútou strelil súperovi päť gólov. Počin, o ktorom sa mnohým z nás nesníva ani pri hraní futbalových simulátorov, sa podaril Lewandowskému v zápase proti druhému najlepšiemu nemeckému tímu uplynulej sezóny.

„Futbaloví fanúšikovia dnes podľa viacerých odborníkov žijú v období, ktorého výnimočnosť docenia až o niekoľko rokov.
 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite