Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozladení Slováci pre azylantov v Bergu

.eva Čobejová .spoločnosť

Rakúsky denník Kurier si vo svojom štvrtkovom vydaní všimol, že Slovákov rozladilo budovanie ubytovne pre azylantov pri hranici so Slovenskom.

Rozladení Slováci pre azylantov v Bergu Tomáš Benedikovič/Denník N

kontajnerové ubytovne sa už budujú na parkovisku bývalého colného úradu na slovensko-rakúskej hranici. Ide o územie, ktoré patrí k obci Berg a je od samotnej obce vzdialené jeden a pol kilometra. Kontajnery tak budú stáť kúsok od Petržalky.

Kurier si všimol najmä dvojstranový článok v najčítanejšom slovenskom denníku Nový čas o novom utečeneckom tábore v Rakúsku. Zároveň pripomína, že slovenskí komentátori poukazujú aj na rozladenie obyvateľov Gabčíkova, keď sa vláda rozhodla ubytovať tu utečencov z rakúskeho Traiskirchenu.

Rakúsky Kurier však pripomína, že Slovensko v prípade Bergu rozladila malá ubytovňa pre 60 azylantov. Pôjde o 24 kontajnerov pre maximálne dvoch ľudí a osem zdvojených kontajnerov pre rodiny plus desať kontajnerov s infraštruktúrou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite