Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Novinárov zastrelili v priamom prenose

.filip Olšovský .spoločnosť

Pred niekoľkými hodinami bola v americkom meste Moneta v priamom prenose zastrelená dvojica novinárov miestnej televízie.

Novinárov zastrelili v priamom prenose youtube.com Záber novinárky v rozhovore so svojou respondentkou tesne predtým, než sa ozvala streľba.

Dvadsaťštyriročná reportérka Alison Parker a kameraman Adam Ward pracovali pre miestnu televíznu stanicu WDBJ7. Podľa informácií webovej stránky WDBJ7 sa tragický incident odohral krátko pred siedmou ráno miestneho času počas živého vysielania rannej šou z miestneho námestia.

Na jednom z posledných záberov kameramana je viditeľná aj silueta útočníka, ktorý na novinárov vystrelil dovedna osemkrát. Okrem dvojice má na svedomí aj postrelenie tretieho človeka. „Boli to úžasní ľudia, ktorí dokázali rozžiariť každé miesto,” píše o dvojici kolegyňa zo štúdia Kim McBroom.

„Môžeme sa dohodnúť na tom, že budeme spoločne bojkotovať každé médium, ktoré sa priživí na videu zo streľby?” nabáda na svojom twitteri Shawn Reynolds, výkonný producent inej americkej stanice RTV6. Médiá postupne zaplavujú obrázky šťastnej dvojice, ktoré majú z pamäti vymazať strašidelné zábery z dnešného rána. Tie si však už žijú svojím životom. Video bezcitne zdieľajú viaceré české či slovenské servery.

Polícia po útočníkovi pátra, no zatiaľ neodpovedá na žiadne otázky. Rovnako sa zatiaľ nepodarilo zistiť rozsah a závažnosť zranení tretej osoby.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite