Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Michal Handzuš: Nemohli sme mlčať

.patrik Letko .spoločnosť

Ako jedna z hráčskych osobnosti vyjadril nesúhlas s praktikami v našom hokeji. Celý rozhovor s Michalom Handzušom uverejníme v 31. čísle .týždňa.

Michal Handzuš: Nemohli sme mlčať Jozef Jakubčo/SITA

.ako hodnotíš situáciu po voľbách prezidenta SZĽH?
Vydali sme vyhlásenie, pretože nie sme spokojní s priebehom voľby. Nemyslíme vôbec výsledok, ale priebeh. Prvýkrát bol viac ako jeden kandidát a hneď sa ukázalo, ako zle sú nastavené stanovy. Neviem, kedy sa takto menili, ale sú úplne naklonené tomu, aby sa predchádzajúci prezident zabetónoval a mohol sa akoby sám zvoliť. Súťaž nie je nastavená férovo, a to sa nám veľmi nepáči. Mali sme morálnu povinnosť ozvať sa.

.na tomto základe vznikla iniciatíva 27 top hráčov?
Áno, bolo to spoločné rozhodnutie nás všetkých. Voľba bola nastavená tak, akoby mala vyhrať dopredu určená osoba. Podobné prípady vidíme vo viacerých sférach na Slovensku. Súťaže sú nastavené tak, ako sú. A keď sa to deje aj v hokeji, na ktorý máme dosah, nemôžeme zostať ticho.

.patrí medzi vaše ciele odstúpenie Nemečka?
V prvom rade nám ide o spôsob, akým prebehli voľby. Jasne sa ukázalo, na základe akých princípov zväz funguje a tiež, že je dobre poistený, aby sa to ľahko nedalo zmeniť. Osoba pána Nemečka je s celou touto kultúrou priamo prepojená, keďže vo zväze figuroval posledných 15 rokov v najvyšších výkonných funkciách. Ukázalo sa to aj na tom, komu neférový systém voľby prezidenta v konečnom dôsledku poslúžil. Od pána Nemečka by sme okrem nápravy očakávali najmä sebareflexiu. Nielen my hráči, ale aj funkcionári športového zväzu by predsa mali v spoločnosti zastupovať princípy a hodnoty fair-play.

.aké budú vaše ďalšie kroky?
Rozhodli sme sa, že bojujeme fair play, takže všetko, čo podnikneme, bude v rámci tejto kultúry. Preto sme vyhlásili dopredu, že na anketu „Hráč roka“ nepôjdeme. Je to korektné voči zväzu. A takisto sme hneď uverejnili naše vyhlásenie, aby nový generálny manažér a nový tréner reprezentácie vedeli, aké sú pocity medzi hráčmi ešte predtým, ako vstúpia na svoje posty.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite