Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Jaroslav Spišiak: Zatiaľ si myslím, že to dopadne dobre

.štefan Hríb .rozhovory .rozhovor

Niektoré strany sa na voľby pripravujú populizmom, iné spoluprácou s osobnosťami, ktoré majú odbornosť a osobnú integritu. Progresívne Slovensko angažovalo Jaroslava Spišiaka, ktorý má zásluhy na ozdravovaní slovenskej polície. Aký je to signál pre Slovensko?

Jaroslav Spišiak: Zatiaľ si myslím, že to dopadne dobre Boris Németh

do politiky vstupujú aj ľudia, čo tam nikdy vstúpiť nechceli. Je to so Slovenskom až také vážne?

Jaroslav Spišiak: Keď som sa rozhodol ísť do toho aj napriek mojim celoživotným postojom k politike, tak zrejme áno.

keď došlo k vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, ľudia chceli koniec toho typu spravovania Slovenska, ktorý sa nazýval mafiánsky štát. Tak rozhodli aj vo voľbách v roku 2020. Hrozí teda, že sa unesený štát vráti?

Podľa prieskumov verejnej mienky áno. A podľa agresívneho správania niektorých ľudí a niekedy až brutálne hrubého vyjadrovania si myslím, že toto nebezpečenstvo je reálne.

logická otázka znie, čie je to vysvedčenie?

Dá sa povedať, že ľudia sa správajú hrubo a že si hrubým spôsobom od politikov žiadajú, aby sa správali obdobne. Politik, ktorý sa vyjadruje korektne, rozumne a štátnicky, je hneď napádaný. Zato verejne činná osoba, ktorá kopíruje hrubosť ľudí a prispôsobuje sa jej, má popularitu, a to nie je dobré.

pred troma rokmi dostala garnitúra, ktorá sľúbila, že skoncuje s uneseným štátom, obrovskú dôveru: mala ústavnú väčšinu. Vyplýva z toho, čo hovoríme, že celá garnitúra zlyhala?

Celá nie, boli v nej aj ľudia, ktorí to mysleli úprimne, ale aj takí, ktorí mali rozhodujúce slovo, a tých nasledovali aj tí, čo mali možno iný názor, a to je zle. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite