Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Andrej Kiska: Môj život prezidenta

.štefan Hríb .rozhovory .rozhovor

Ku koncu roka sme pre vás pripravili knihu rozhovorov s bývalým prezidentom Andrejom Kiskom, z ktorej vám teraz ponúkame krátky úryvok. Týka sa situácie po voľbách, keď vznikala koalícia, ktorá sa nakoniec stala pre Slovensko obrovským sklamaním.

Andrej Kiska: Môj život prezidenta Boris Németh

vo voľbách ste napokon získali 5,6 percent hlasov. Vzápätí si ohlásil, že nebudeš v parlamente ani v politike. Rozhodol si sa takto naozaj až na základe výsledkov volieb alebo si už bol rozhodnutý pred tým?

Základným problémom bolo zdravie. Moji najbližší kolegovia už počas predvolebnej kampane vedeli, že sa necítim dobre. Vysoký tlak a príznaky, že sa vracia arytmia, na ktorú som bol operovaný. Tlakomer som mal neustále na stole. Dávkoval som sa liekmi a vitamínmi, pred volebnými diskusiami Red Bullom a čokoládou. Ale áno, druhým problémom bola aj situácia v našej strane. Výsledky volieb boli veľkým sklamaním. Kritika sa zviezla na moju hlavu oprávnene. Za výsledky nesie zodpovednosť v prvom rade predseda strany. K tomu sa pridala výčitka, že som slabý vyjednávač a nedokážem v novej koalícii pre stranu vybojovať dobré pozície. Jednania začala viesť Veronika Remišová. Ďalším aspektom bola koaličná rada. 

Aj napriek zdravotným problémom som si vedel predstaviť fungovanie v normálne fungujúcej koaličnej rade pravidelne sa stretávajúcej v nejaký deň v týždni. Otvorene a konštruktívne riešiacej problémy krajiny. Voľby ale dopadli, ako dopadli, a výrazne najsilnejší mandát dostal Matovič. So všetkými svojimi vlastnosťami, ktoré už každý pozná. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite