Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ady Hajdu: Už nechcem byť priateľ s každým

.michal Oláh .rozhovory .rozhovor

Blízkosť smrti ho nezastrašila, ale pomohla mu vnímať svet pokojnejšie a vďačnejšie. Verejné vystupovanie na demonštráciách už radšej neriskuje, lebo to by mu srdce nemuselo vydržať. Svoj názor na politikov však hovorí úplne natvrdo.

Ady Hajdu: Už nechcem byť priateľ s každým Boris Németh

vládna kríza, ktorá zničila štvorkoalíciu, nebola vyvolaná mafiou, akej sme čelili za Mečiara a Fica, ale konfliktmi Igora Matoviča prakticky s každým. Kde je najväčší problém expremiéra Matoviča? 

Najväčší problém je ten, že Igor Matovič má problém s Igorom Matovičom, len o tom nevie. On si stále myslí, že koná dobro. A že to nevidia tí jeho „obyčajní ľudia“, to je ich problém, lebo ich tým vháňa do politickej a ľudskej záhuby. S Matovičom sa nedá dohodnúť na ničom. Veď koľko ministrov musel vymeniť a musel odstúpiť aj ako predseda vlády. Aj tak ho nedokážu posunúť na vedľajšiu koľaj. Má v OĽaNO aj šikovných ľudí, ale on berie so sebou všetkých dole vodou.

Keby to sám včas pochopil a odišiel by s tým, že tuto som vám nechal krajinu, zatvárame zločincov a mafiánov, tak by zostal v našej pamäti ako štátnik. Teraz sa zapíše do histórie ako ten, čo všetko hádzal na Sulíka, hoci v tom mal sčasti pravdu, ale základný problém je stále v Matovičovi. Takže dnes sa to skončilo tak, že všetci majú problém s ním, len on nemá problém so sebou.

ako vnímate Richarda Sulíka? 

Sulík je tiež problém, ale menší ako Matovič. Keby bol Sulík ozaj veľký politik, dal by za seba na čelo strany ako predsedu Korčoka. To je vzdelaný a kultivovaný človek, dokáže sa dohodnúť. Myslím si, že by dokázal spoločne s Hegerom bez Matoviča a Sulíka skultivovať slovenskú politickú scénu. Strane by to veľmi zdvihlo preferencie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite