Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Alexander Duleba: Putinov režim sa zatriasol v základoch

.marína Gálisová .rozhovory .rozhovor

Alexander Duleba zo SFPA bol ako my všetci presvedčený, že Ukrajina podnikne protiofenzívu pri Chersone – písal o tom aj v .týždni. „Klobúk dole,“ vyjadril sa, keď to napokon urobili inak, a v hlase mu znela radosť. Ale ešte nie je koniec...

Alexander Duleba: Putinov režim sa zatriasol v základoch KOSTIANTYN LIBEROV/AP/SITA 12. september 2022: Ukrajinské jednotky na oslobodenom území v Charkovskej oblasti.

ako hodnotíte fakt, že Ukrajincom sa podarila vojnová lesť, ktorou Rusov presvedčili, že zaútočia pri Chersone?

Husársky kúsok ukrajinského velenia. Perfektná ukážka strategickej komunikácie aj klamania telom (stupňovanie útokov pri Chersone) s cieľom zmiasť protivníka. Podarilo sa im to dokonale.

ako odhadujete vojenský vývoj v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch?

Ukrajina získala strategickú iniciatívu. Rusi sú nútení prehodnotiť svoj doterajší spôsob vedenia bojov a hlavne potrebujú nasadiť ďalších vojakov. Zdá sa však, že s tým už dlhšie majú problém a nemyslím si, že to dokážu rýchlo zmeniť. Nestačí im iba preskupenie existujúcich síl z juhu na sever frontu. Ak to urobia, tak Ukrajinci budú pokračovať pri Chersone.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite