Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Lucia Ďuriš Nicholson: Tri alternatívy. Nová strana. Progresívne Slovensko. A koniec v politike

.šimon Jeseňák .rozhovory

Bývalá dvojka SaS z tejto strany odišla už dvakrát. Dnes uvažuje o svojej budúcnosti v politike a o tom, či ju uvidíme na kandidátke PS, na ktorú ju láka nový predseda Michal Šimečka. Alebo založí novú stranu, ktorej lídrami by mohli byť Dzurinda, Korčok či Mikloš? Všetci traja však túto alternatívu minimálne zatiaľ nepripustili.

Lucia Ďuriš Nicholson: Tri alternatívy. Nová strana. Progresívne Slovensko. A koniec v politike Boris Németh

počas nášho posledného rozhovoru sme sa rozprávali o tom, že ak odchádzate z SaS, čo budete robiť ďalej. Vtedy som sa vás opýtal i na to, či pôjdete to PS, teda do progresívnej a naľavo od stredu strany. Dnes však počúvam o tom, že k PS máte blízko.

Bola som dlho v SaS, ktorá sa voči PS vymedzovala. V SaS bolo mnoho ľudí, ktorí majú nízke EQ. Mám sklony k sociálnym témam a trápia ma osudy ľudí, ktorí klesajú pod hranicu chudoby, moje EQ bolo v SaS potláčané. Možno je to vekom, no nastáva u mňa posun. Zväčšuje sa skupina chudobných ľudí. Dnes tu máme fenomén pracujúcej chudoby, ktorá nedokáže bojovať napríklad s infláciou. Ľudia sa dostali do priepasti chudoby aj z objektívnych príčin, napríklad kvôli skokovému zvyšovaniu cien energií.

otázka je skôr to, kto je Lucia Ďuriš Nicholsonová v auguste 2022.

Z toho, čo sa dnes odohráva na politickej scéne a aká je ponuka, som znechutená. Jediná strana, ktorá pre mňa prichádza do úvahy, je PS. 

pre voliča alebo politika?

Nikam sa netlačím. S nikým som sa nesnažila iniciovať rokovania.

iniciatíva teda prišla zo strany PS?

Áno. Stretla som sa s Michalom Šimečkom, s ktorým vychádzam veľmi dobre i preto, že som vystúpila z frakcie ECR a vstúpila som do frakcie Renew Europe. Ľudsky so Šimečkom vychádzame veľmi dobre a mali sme jedno stretnutie, na ktorom sa ma Michal Šimečka opýtal, či by som mala záujem o vstup do PS.

čo bola vaša odpoveď?

Opýtala som sa, či to má Michal dohodnuté s viacerými ľuďmi v PS. Povedala som mu, že nechcem ísť do strany, v ktorej by som musela s vlastnými ľuďmi bojovať o svoje miesto v strane.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite