Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ako vrátiť kvalitu na obrazovky

.štefan Hríb .rozhovory .rozhovor

RTVS bude mať nového šéfa a kandidáti na túto pozíciu hovorili o svojich víziách na verejnom vypočutí. Dvoch z nich sme „vypočuli“ aj u nás v relácii Pod lampou. Bude raz verejnoprávna televízia u nás taká kvalitná ako v Česku?

Ako vrátiť kvalitu na obrazovky BORIS NÉMETH Dvaja kandidáti na funkciu riaditeľa RTVS: Ľuboš Machaj a Ivan Golian v relácii .pod lampou. Ak by mala verejnoprávna televízia jedného z týchto dvoch kandidátov, bude mať nádej na zmenu k lepšiemu.

je zaujímavé, že hoci sa RTVS tvári ako verejnoprávne médium, veľkú časť rozpočtu míňa na zábavu. Je to tak zrejme preto, že pre komerčné skupiny v oblasti tvorby je RTVS výhodnou voľbou. Deje sa to na úkor spravodajstva, dokumentov. Tak by to nemalo byť, súhlasíte?

Ivan Golian: Iste, ale táto situácia nie je špecifická len pre mediálny sektor. Existuje trojčlenka: informovať, vychovávať a zabávať. Zábava má miesto, no nesmie sa vyrábať na úkor spravodajstva alebo investigatívy. Musíme sa pozrieť na rozpočet RTVS. Moja priorita sú informácie, vzdelanie a až potom zábava. V televízii je veľa zamestnancov a stále si myslím, že by sme nemuseli výrobu outsourcovať až do takej miery.

zaregistroval som, že za svoju výhodu považujete, že nie ste súčasťou lobistických skupín a nemáte na ne žiadne väzby. Skutočne ich nepoznáte?

IG: Nie som z mediálneho prostredia a v tomto prostredí som sa nepohyboval. Nie som teda znalý dodávateľského ekosystému v RTVS. Pred časom som sa začal zaujímať o hlavné producentské skupiny, no nemám so žiadnou z nich vzťah.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite