Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Herec Marcel Nemec: Smrť vnímam ako súčasť života. V podstate sa na ňu teším

.michal Oláh .rozhovory

Známy slovenský komik Marcel Nemec hovorí o svojej hereckej kariére, v ktorej ho nezastavilo ani onkologické ochorenie a chemoterapeutická liečba. Prečo sa cíti byť ozajstným hercom až posledných šesť rokov, verí v seba ako Boha, nechodí na dúhové Pride pochody a myslí si, že ani gejovia nemôžu mať v živote všetko?

Herec Marcel Nemec: Smrť vnímam ako súčasť života. V podstate sa na ňu teším BORIS NÉMETH

 v rozhovore sa dočítate aj:

  • kedy a kde ho objavil humor
  • prečo nesúhlasí s adopciou detí LGBTI a nechodí na Pride pochody
  • ako mu „pomohli“ drogy vyrovnať sa s homosexualitou
  • prečo sa stretol s Václavom Havlom
  • čo si myslí o svojej chorobe a smrti

verejnosti ste známy od deväťdesiatych rokov ako kopytovec, neskôr ste hrali aj viacero vážnych rolí, no nikdy ste sa už nezbavili nálepky komika. Kedy a ako ste v sebe objavili humor?

To humor objavil mňa! Je to zvláštne, ale hrdý na svoju hereckú kariéru som začal byť len šesť rokov dozadu. Až keď som začal hrať v divadle La komika, až vtedy. Vyštudoval som síce herectvo na Konzervatóriu v Bratislave, ako jeden z prvých absolventov a ešte počas školy sme začali s politickou satirou, nazvali sme sa Kopytovci, hrali sme v Štúdiu S po boku Lasicu a Satinského aj u pána Suchého. Stali sme sa slávni. (smiech) Stretli sme sa s dvoma prezidentmi,  Havlom a Kováčom. 

ako ste sa dostali k Václavovi Havlovi? 

Na škole nás učil Ľubo Gregor vtedajší riaditeľ divadla Astorka, kde hrali Havlovu hru Vyrozumenie. Chcel sa nami pochváliť, tak nás „ponúkol“ ako súčasť jednej párty, ktorá sa konala po predstavení. Išli sme za pánom Lasicom, či nás uvedie a on, že to nie je divadelný priestor a že nám to neodporúča. Ale nakoniec nás uviedol so slovami, že teraz vystúpi skupina Kopytovci, ktorá úspešne hrá v mojom divadle a keby sa to tu nevydarilo, tak sa od toho dištancujeme. (smiech) Maestro! Ale dopadlo to dobre. 

kde to bolo?

Bolo to v Bratislave. Bol tam výkvet československého umeleckého sveta. Potom sme na jeho pozvanie prišli limuzínou na hrad, kde sme s ním strávili asi 15 minút. S prezidentom Kováčom sme boli dlhšie. Stretli sme sa po tom, čo sa postavil Mečiarovi. Oni s manželkou boli veľmi milí ľudia, pani Kováčová bola vždy usmiata aj na neoficiálnych stretnutiach a pán prezident bol veľmi srdečný. My sme sa spoznali s jeho synom, cez ktorého sme sa nakontaktovali na prezidenta. Najprv sme ho pozvali na krst našej platne a na základe toho nás pozval na audienciu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite