Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poslanec a bývalý tenista Ján Krošlák: Matovič už nie je premiér, stále má však rozhodujúci vplyv

.šimon Jeseňák .rozhovory

Ján Krošlák bol zvolený za hnutie OĽaNO, no z poslaneckého klubu odišiel. Podľa nezaradeného poslanca je Edruard Heger lepším premiérom, no rozhodujúci vplyv na dianie v koalícii nemá.

Poslanec a bývalý tenista Ján Krošlák: Matovič už nie je premiér, stále má však rozhodujúci vplyv BORIS NÉMETH

v článku sa dočítate aj: 

  • prečo vstúpil do politiky,
  • ako vnímal hnutie OĽaNO a prečo zo strany SaS a OĽaNO odišiel,
  • v čom nesúhlasil s Igorom Matovičom, 
  • ako podľa neho zvládna koalícia pandemickú situáciu na Slovensku, 
  • či vníma Eduarda Hegera ako lepšieho premiéra.  

prečo ste vstúpili do politiky?

Mojím jediným impulzom bol rozhovor Počiatka s Trnkom. Keď som ho videl v televízii, tak som sa pýtal: kde to žijem? Povedal som si, že do politiky môže ísť hocikto. Rozhodol som sa, že to skúsim. Niekto možno bude mať o môj pragmatizmus a životné skúsenosti záujem. 

záujem prišiel hneď.

O tom to je. Ja tiež posudzujem ľudí podľa toho, čo v živote dokázali a nie podľa toho, akú majú vysokú školu. Oslovil som Richarda Sulíka, stretli sme sa a dal mi miesto na kandidátke. Mal som problém s jedným vysokopostaveným človekom v SaS. Týkalo sa to korupcie. Pýtal som sa Sulíka, či to budú nejako riešiť. Nebola tam snaha, a tak som odišiel. Stretol som sa na pumpe pri Trnave s Igorom Matovičom. Porozprávali sme sa a zobral ma.

čím vás presvedčil?

Ja som musel presvedčiť jeho. Nechcel som, aby to bol Smer alebo iné pravicové a konzervatívne strany. Nebol veľký výber. 

až na to, že OĽaNO bolo konzervatívne. Boli ste si vedomý, že sa Matovič profiluje skôr ako konzervatívny politik?

Ako športovec som sa politike nikdy nevenoval. Sledoval som ju, ale nikdy som si politikov takto nezaraďoval. Po dvoch rokoch v politike už v tom mám jasno. Vtedy som nemal. 

mali ste dojem, že máte predpoklady na to, aby ste vstúpili do politiky?  Alebo ste boli nahnevaní, ako to tu funguje a na základe toho videa ste vstúpili do politiky?

Tak pol na pol. Jedna vec je, že som bol zhrozený, ako to tu funguje. Neveril som tomu, že to takto môže fungovať. Druhá vec je, že som sám sebe veril, že na to mám. Necítim sa ako odborník na ekonomiku, sociálne veci alebo právo. 

„Matovič bol najvyšší predstaviteľ toho, kvôli čomu som vstupoval do politiky.“

Myslím si, že som normálny obyvateľ tejto krajiny, ktorý má zdravý sedliacky rozum. Keď príde nejaká odborná téma, tak viem, koho mám osloviť. Je dôležité, aby sa politik obklopil tými správnymi ľuďmi, aby od nich preberal informácie a tlmočil ich verejnosti. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite