Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kusá, Vašečka a Mesežnikov: Aký bol rok 2021?

.šimon Jeseňák .rozhovory .téma

Rok 2020 nebol ľahký. No rok 2021 bol rok, ktorý pripomínal ráno po búrlivej noci. Spoločnosti je zle, nevie, čo sa v noci dialo a nevie, aké konzekvencie budú mať jej kroky z minulosti. Aký bol teda rok 2021 podľa Dagmar Kusej, Michala Vašečku a Grigorija Mesežnikova?

Kusá, Vašečka a Mesežnikov: Aký bol rok 2021?

aký bol rok 2021?

Grigorij Mesežnikov: Dosť ťažký. Bol to rok, ktorý poznačil i do budúcna stav slovenskej spoločnosti. Bol plný kontroverzných rozhodnutí. Súčasná vládna koalícia si predsavzala, že po minulej vláde  krajinu zmení k lepšiemu. V niečom ju aj reálne mení, no v niektorých otázkach, medzi ktoré patrí i boj s pandémiou, vláda nepresvedčila.

Dagmar Kusá: Bol to jeden z najťažších rokov, minimálne od roku 1989, a to vo všetkých rovinách. Zápasili sme so sabotážou riešení pandemickej situácie, ktorú nezvládame. Zápasili sme však i so sabotážou riešení v boji s korupciou, ten bol vlajkovou loďou tejto vlády, ale tá loď narazila. Obávam sa, že na budúci rok nás čaká podobný, ak nie ešte horší scenár. 

Michal Vašečka: Rok 2021 priniesol to, o čom sme čítali, ja som o tom i písal, no do hĺbky som to nedokázal precítiť. Koronakríza totiž problémy nevyvoláva, ale obnažuje. Rok 2021 vyzliekol Slovensko donaha. Slovensko bolo 30 rokov stavané do dobrého počasia a vyzerá to tak, že sme ani len nerátali s tým, že by mohlo prísť zlé počasie. Zostali sme z pandémie veľmi prekvapení. Nemáme žiadne algoritmy, ako zasiahnuť. Rok 2021 hodnotím ako rok veľkého vytriezvenia a obraz toho, v akej krajine momentálne žijeme a v akej krajine budeme žiť najbližšie roky. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite