Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bývalý štátny tajomník Marek Antal: Stranu si chceme zobrať späť

.šimon Jeseňák .rozhovory

Pred menej ako rokom vyzval Miroslava Kollára, aby sa vzdal kanidatúry na predsedu strany Za ľudí. Po menej ako roku sa zo spojenca Veroniky Remišovej a jej štátneho tajomníka stal kritikom a oponentom predsedníčky Za ľudí.

Bývalý štátny tajomník Marek Antal: Stranu si chceme zobrať späť BORIS NÉMETH

od stredy už nie ste štátnym tajomníkom. Čo mi k tomu viete povedať?

Do strany Za ľudí som pred dvoma rokmi nevstúpil s cieľom byť štátny tajomník alebo funkcionár, ale chcel som pomôcť. Keď sa strana Andreja Kisku formovala, mala nejaký étos. Bola založená na vzájomnom rešpekte  a dôvere, no aj na profesionálnosti. Prvé stretnutie strany ma veľmi oslovilo a Andrej Kiska mi pripadal ako líder, ktorý mal jasnú predstavu a chcel to ťahať. Cítil som sa tam dobre, bolo to profesionálne prostredie. Voľby ale dopadli inak, a tak som dostal ponuku, či chcem ísť do tejto pozície.

aký bol na začiatku ten étos strany?

Mal som v nej pocit profesionálneho prístupu. Bola tam skupina ľudí, ktorí chceli niečo robiť, a boli odborníci. Cítil som sa tam dobre. Bolo to kreatívne prostredie. Po nástupe na ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (ďalej len MIRRI, pozn. red.) som sa ale ocitol v niečom úplne inom. To, čo som tam sprvu cítil v strane na ministerstve nebolo. Keď som nastúpil, práve prebiehala zmena ministerstva a budovanie štruktúr, ktoré tam predtým neboli. Postupne ministerstvo preberalo ďalšie eurofondové sekcie. Dnes má MIRRI osemsto zamestnancov. A to s tým súvisí. Také ministerstvo musí riadiť naozaj niekto, kto s tým má skúsenosť alebo sa obklopí ľuďmi so skúsenosťami. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite