Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Rozhovor s najúspešnejším slovenským tenistom Milošom Mečířom

.rudi Rus .rozhovory .rozhovor

Miloša Mečířa má každý rád. Keď s ním idete areálom Národného tenisového centra, stále ho niekto zdraví, milo oslovuje. Najúspešnejší slovenský tenista v histórii nemá ani štipku hviezdnych manierov. O tenise hovorí so zápalom a hĺbkou. Samozrejme, že nemohlo zostať iba pri spomienkach na jeho olympijský úspech.

Rozhovor s najúspešnejším slovenským tenistom Milošom Mečířom MARKO ERD/TASR 15. november 2017 Bratislava: Miloš Mečíř počas exhibície Tennis Champions – Rozlúčka s Danielou Hantuchovou.

kým sa dostaneme k olympiáde v Soule v roku 1988, začnime o pár mesiacov skôr. Vám sa podarilo poraziť Ivana Lendla v jeho najlepšej sezóne, v roku 1987, na Floride v Key Biscayne pomerne hladko v troch setoch 7:5, 6:2, 7:5. Čo vtedy na neho platilo a ako je možné, že sa vám to už potom nikdy nepodarilo zopakovať?

S Ivanom som predtým viackrát prehral, na tento zápas som sa naozaj špeciálne pripravil. Ale určite to bolo aj tým, že som jednoducho mal formu. Sadlo mi prostredie, vyhovovali mi loptičky. V prvom kole som hladko porazil Brazílčana Mottu (6:1, 6:3, 6:0, pozn. aut.), ktorý predtým v kvalifikácii vyradil jedného z našich hráčov. Už vtedy sa mi to nezdalo, vravel som si, ako je možné, že postúpil, keď som ho takto vymazal z kurtu (smiech). Až v ďalších kolách a potom vo finále proti Lendlovi mi bolo jasné, že som asi mal formu. Zápasy sa mi zdali byť jednoduchšie a hladšie ako celé mesiace predtým. Tak to v tenise chodí. Niektoré turnaje sa vám podaria, inokedy sa trápite.

potom vám však už Lendl nedal žiadnu šancu. V ďalších rokoch ste s ním v troch zápasoch neuhrali ani set.

On bol veľmi pedantný, všetko si zaznamenával do svojho povestného zápisníka. Áno, zápas v Austrálii v roku 1989 mi nevyšiel, to bol pravý opak toho víťazného na Floride (2:6, 2:6, 2:6, pozn. aut.), hrali sme však veľmi tesný zápas vo finále v Antverpách – tam to bolo na päť setov, to však nebol ešte oficiálny turnaj pod hlavičkou ATP, ale špeciálne podujatie pre pozvaných hráčov. Viedol som 2:1 na sety, cítil som šancu, ale Ivan sa neuveriteľne vzoprel a vyhral to. Mali sme viacero zápasov, v ktorých sme hrali obaja dobre a vyhral on. A potom také, kde jednému z nás až tak nešlo a pochopiteľne vyhral ten druhý. Lendl mal veľké kvality, veď v tých časoch hral svetový tenis.  

ako  som zaregistroval z jeho vyjadrení, na zápasy s vami vždy rád spomína.

On mal hráčov, s ktorými hral nerád. Ja som medzi nich zrejme až tak nepatril(smiech). Napríklad taký Francúz Henri Leconte, s ním som mal aj ja veľké problémy. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite