Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Roman Kvasnica o verdikte Najvyššieho súdu

.štefan Hríb .rozhovory

Roman Kvasnica je právny zástupca Zlatice Kušnírovej. Čo si myslí o verdikte Najvyššieho súdu a o tom, aký má tento verdikt význam pre našu spoločnosť?

Roman Kvasnica o verdikte Najvyššieho súdu BORIS NÉMETH

prečo si ako jediný dlhodobo hovoril, že je obvinenie Kočnera neosloboditeľné?

Dlhodobo som hovoril iba to, čo som zistil po analýze zrušeného rozhodnutia prvostupňového súdu. Bolo z neho zrejmé, že súd napriek úžasnej snahe odôvodniť oslobodzujúce rozhodnutie pre pána Kočnera a pani Zsuzsovú nenašiel pre takýto postup zodpovedajúce dôvody. Zatiaľ nemáme k dispozícii celú argumentáciu Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, no z toho, čo som si vypočul v utorok pred týmto súdom, už tento názor nezastávam sám. 

ako vnímaš reč, ktorú predniesol predseda odvolacieho senátu Peter Paluda?

Reč sudcu Paludu vnímam ako podstatnú pre poškodených a azda aj pre celú slovenskú verejnosť. Slováci chcú veriť, že slovenské súdy nie sú v područí mafiánov a politických hochštaplerov. Chcú tiež veriť, že slovenskí sudcovia sú odborne zdatní profesionáli pripravení zákonne rozhodovať v akejkoľvek právnej veci alebo proti akémukoľvek obžalovanému bez ohľadu na jeho majetok, mocenské a politické vzťahy. Senát odvolacieho súdu mal spis precízne naštudovaný a myslím si, že naozaj kvalifikovane vyhodnotil slabiny prvostupňového rozhodnutia. V utorok sme počuli odôvodnenie, ktoré vnímam ako vecné, presvedčivé a vzbudzujúce dôveru v právny štát.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite