Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zuzana Kronerová: Chaos okolo zvládania pandémie by som nijako zvlášť nedramatizovala

.michal Oláh .rozhovory

Myslí si, že v disciplíne „boj s koronou“ sme v porovnaní so svetom na oveľa lichotivejšom mieste, než v iných odvetviach. Slovákom želá do nového roka hlavne blízkosť. V rozhovore pre .týždeň jedna z najoptimistickejších slovenských herečiek Zuzana Kronerová

Zuzana Kronerová: Chaos okolo zvládania pandémie by som nijako zvlášť nedramatizovala BORIS NÉMETH

 V rozhovore sa dočítate:

  • vďaka čomu dokáže odolávať stresu a strachu z choroby 
  • ako s manželom zvládli ochorenie covid-19
  • na čom teraz najintenzívnejšie pracuje
  • čo robí počas zatvorených divadiel 
  • ako bude prežívať vianočné sviatky
  • čo odkazuje Slovákom 

ako sa vám darí odolávať stresu, aký vyvoláva strach z choroby, premenlivé protipandemické opatrenia a napätiu, ktoré si už dnes na Slovensku vyberá vysokú daň v podobe nárastu depresii, úzkosti a závislosti na alkohole?

Vždy pomáha, keď sa človek nesústredí na seba. Stačí si všímať napríklad ťažkú situáciu lekárov, sestier, záchranárov, učiteľov či prevádzkovateľov reštaurácií, kaviarní, predavačiek, a vôbec ľudí, ktorí sú v službe vystavení kontaktu so živým zákazníkom - a hneď si uvedomíte, aký ste vlastne šťastný a bezstarostný človek. Nečakáte márne už x-tý týždeň na operáciu, nemusíte riešiť, z čoho zaplatiť nájomné za zatvorenú reštauráciu, kde vziať peniaze na výplaty zamestnancom, ako stihnúť popri práci doučovať svoje školopovinné deti. Jednoducho, aj dnes je veľa príležitostí povedať si: mám šťastie, som na tom lepšie ako ostatní.

zvládate to vďaka životnému optimizmu, alebo je aj niečo iné, čo vás drží nad vodou?

Áno, som optimistka a vždy sa snažím hľadať v každej situácii pozitívne stránky. Také sa dajú nájsť aj dnes, napríklad v tom, že človek je nútený spomaliť a premyslieť si, čo je skutočne dôležité a čo je iba povrchný balast. Nemali by sme sa utápať v myšlienkach, že prežívame bohvieako ťažkú dobu. Naši starí či prastarí  rodičia prežili oveľa ťažšie obdobia a museli sa s tým vyrovnať a ísť ďalej. Nesmieme sa nechať vyviesť z miery malichernosťami. Keď sa sústredíme na to podstatné a hodnotné, zvládneme viac, než si myslíme. A keď človek nájde spôsob, ako pomôcť niekomu, kto je na tom horšie, hneď je svet  krajší.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite