Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Bez ladu a skladu vyráža na turné. Vždy pred každou skúškou sa pohádame, hovorí Kaščák

.peter Bálik .rozhovory

Skupina Bez ladu a skladu oslávi 35 rokov svojej existencie na turné po slovenských kluboch, ktoré by sa malo začať 9. októbra v Hlohovci. No všetci veľmi dobre vieme, že žijeme v neistých časoch. Ak počty nakazených budú neustále stúpať, tak sa možno nedočkáme ani prvého termínu. Michal Kaščák a spol. sú však optimistami. „Verím, že určite nejaké koncerty odohráme,“ hovorí v rozhovore pre .týždeň líder kapely.

Bez ladu a skladu vyráža na turné. Vždy pred každou skúškou sa pohádame, hovorí Kaščák BORIS NÉMETH

v rozhovore sa okrem iného dočítate:

  • prečo sa rozpadla kapela Bez ladu a skladu,
  • prečo sa hádajú, keď sa stretnú ako stará partia,
  • čo mu hovoria staré pesničky,
  • ktorý je jeho najobľúbenejší album Bez ladu a skladu,
  • prečo si vybrali na turné iba menšie kluby.

ako dopadla prvá skúška?

Veľmi dobre. Vytiahli sme aj pesničky, ktoré sme 25 rokov nehrali. Sme poctiví, chalani sa svoje party naučili doma. Bavili nás. Xmetov, Ruky visia, Sociologický prieskum alebo O láske. Na platni sa volá len O. Vyzerá to skôr ako nula. 

vybrali ste ich preto, aby ste trochu osviežili repertoár?

Áno, lebo hráme už roky takzvané výnimočné koncerty a plus-mínus ide o tie isté pesničky. Teraz ideme konečne na turné sami a do malých klubov, odkiaľ sme vyšli a kam patríme. Chceme hrať dlhé koncerty.

prečo ste sa vlastne v roku 1997 rozpadli?

Lebo sme skončili školy a chalani začali chodiť do práce. Boli sme vychovávaní v tom, že keď človek skončí školu, tak by mal začať vykonávať normálnu prácu (smiech).

niektoré kapely, ktoré sa dajú po rokoch dohromady, aj vlastne zabudli, kvôli čomu sa vlastne rozpadli. To asi nie je váš prípad.

Väčšina z nás rozpad považuje za chybu. Vtedy sme mali aktívne obdobie. Tri skúšky týždenne po tri hodiny. Veľa sme hrali po Francúzsku a sem-tam aj v inej krajine. Brali sme to vážne, no bralo nám to aj veľa času. No brat chcel byť lekár, Bedly a Kokry začali robiť architektúru, Rasťo stavbárčinu, Peter v reklame. Zrazu toho začalo byť veľa. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite