Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bratia Šulíkovci: RTVS nie je Rezníkova

.štefan Hríb .rozhovory .rozhovor

Ak nevrátime v televízii ľuďom kultúru, hrdosť a profesionálnosť, nemáme sa o čo oprieť, hovoria nové posily RTVS bratia Anton a Juraj Šulíkovci.

Bratia Šulíkovci: RTVS nie je Rezníkova BORIS NÉMETH

V rozhovore sa dočítate:

  • Prečo zobrali ponuku pôsobiť v RTVS od Jaroslava Rezníka,
  • Ako vnímali zásahy do spravodajstva a odchod kľúčových redaktorov z televízie,
  • Na aké projekty sa chcú zamerať,
  • Akú spoluprácu očakávajú s kritizovaným Jaroslavom Rezníkom.

kto teda ste a s čím prichádzate do RTVS?

Anton Šulík: Pred mesiacom som dostal ponuku od pána Rezníka nahradiť Mareka Ťapáka, pretože sa pohybujem v tom priestore od roku 1988, kde som začínal vo filmových strižniach pri Jakubiskovom seriáli Pehavý Max a strašidlá. Kontinuálne sa audiovizuálneho priestoru dotýkam už 20 rokov a je mi veľmi blízky.

 Ak mám byť úprimný, nechcelo sa mi ísť. Žil som si svoj slobodný kreatívny priestor po návrate zo žilinského divadla vo veľkom pokoji a mieri. Pýtal som sa ľudí, ako na tú ponuku reagovať a vyšlo mi z toho, že ak prikývnem a poviem áno, to áno znamená nestáť bokom a mať chuť veci zmeniť, vojsť dovnútra a z toho poznania ponúknuť nové kreatívnejšie impulzy, siahnuť na rezervy a hlavne pomôcť prestaviť televíziu na televíziu európskeho typu. Keď sme mali s generálnym riaditeľom rozhovor, či by som prijal ponuku, tak jedna z mojich podmienok bola, aby sme boli napojení na Českú televíziu, odkiaľ máme kontakt a chceme odtiaľ dostávať zdravé impulzy, kam sa posúvať.

Najhlavnejšia podmienka pre mňa bola, či by som sem  mohol vstúpiť s mojím bratom. S Jurom pre televíziu pracujeme od roku 1999 a aj vtedy som ho stiahol na oddelenie upútaviek, ktoré práve vznikalo. Či by nám on, ako človek, ktorý predtým na tom robil v Markíze, nepomohol. Prirodzene sa znovu vraciame, Juraj z reklamného a dravšieho súkromného sektora. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite