Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Speváčka Koščová o koronakríze: Nešlo tvoriť nové pesničky, s deťmi sme boli nonstop

.peter Bálik .rozhovory

Slovenská speváčka Katka Koščová o koncerte na jej záhrade, nastávajúcom turné po slovenských hradoch a zámkoch a o tom, ako s rodinou prežila posledné mesiace v izolácii.

Speváčka Koščová o koronakríze: Nešlo tvoriť nové pesničky, s deťmi sme boli nonstop Vlastimil Slávik

v rozhovore sa dočítate:

  • ako prežila koronakrízové obdobie,
  • ako sa zabávali doma s deťmi,
  • aké to bolo organizovať koncerty na vlastnom dvore,
  • či mala čas tvoriť nové pesničky.

keď hudobníci počas korony riešili, čo s koncertmi, spravila si zaujímavú vec. Urobila si koncert rovno vo svojej záhrade. Ako to dopadlo?

U nás sa koncertovalo už dvakrát. V našej obývačke si zahrali Longital. Dva roky dozadu na sestrinej terase zas Martin Geišberg. Tým, že sme museli presunúť naše turné na jeseň, báli sme sa, že príde druhá vlna a ľudia nebudú mať chuť chodiť do vnútorných priestorov, rozhodli sme sa spraviť koncert rovno na našej záhrade. 

Dohromady tam bolo asi 150 ľudí. Máme veľkú záhradu, mohlo tam byť ešte viac návštevníkov, ale chceli sme to spraviť čo najbezpečnejšie. Zachovali sme rozstupy so šachovnicovým sedením, dodržali hygienické predpisy, k tomu dezinfekcie a toi-toi búdky. Mali sme v zálohe aj mokrú verziu. Vedľa nás je kaštieľ, ktorý sa nepoužíva. Náš pán sused, ktorý je jeho majiteľom, nám ho bol ochotný sprístupniť.

aké to bolo hrať doma?

Veľmi príjemné. Všetko máš po ruke, odskočíš si do domu, keď potrebuješ. Sestrin dom, ktorý je na spoločnom doma, bol tiež k dispozícii. Máme tu veľa stromov, len môj muž musel pozvešať všetky hojdačky, po ktorých nám lozia naše decká. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite