Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Poradkyňa Sulíka Kiššová: Štát nemá byť obuškom na ľudí, Matovič je svojský politik

.šimon Jeseňák .rozhovory

Po rozchode so Slobodou a Solidaritou (SaS) sa Jana Kiššová cez Demokratickú stranu opäť vrátila k bývalému šéfovi Richardovi Sulíkovi, aby sa stala jeho poradkyňou pre krízové riešenia. V rozhovore pre .týždeň hovorí, ako funguje koalícia, ktoré strany sú jej najbližšie a ktoré regulácie boli najbizarnejšie.

Poradkyňa Sulíka Kiššová: Štát nemá byť obuškom na ľudí, Matovič je svojský politik BORIS NÉMETH

v rozhovore s Janou Kiššovou sa dočítate:

  • prečo odišla z Demokratickej strany,
  • prečo sa vrátila k Richardovi Sulíkovi ako poradkyňa,
  • prečo považuje súčasnú vládu za pravicovú,
  • aké zrušené regulácie boli podľa nej najbizarnejšie,
  • čo spája strany SaS a Za ľudí.

v októbri alebo novembri ste mali emotívnu tlačovú konferenciu. Bol tam Ľubomír Galko, Natália Blahová a ďalší. Galko spolu s vami vtedy označil vedenie strany Richardom Sulíkom za totalitné, nedemokratické a zlé. Čo sa odvtedy zmenilo, keď opäť pracujete so Sulíkom?

Ja som to určite takto nekomunikovala. Boli tam veci, ktoré ma vyrušovali na vnútrostraníckom vedení našej strany, jasne som ich komunikovala a viedlo to k môjmu rozhodnutiu odísť. Nielen odísť zo SaS, ale odísť z politiky.

ale neodišli ste z politiky úplne. Na stránke máte fotky s bannermi Demokratickej strany doteraz, to nebol odchod z politiky, ale prechod do inej strany.

Takto to byť nemalo. Keď som odchádzala zo SaS, bola som rozhodnutá odísť z politiky a nechala som sa potom viac-menej prehovoriť a skúsiť vybudovať niečo nové. Postupom času som porozumela, že asi nebola väčšinová vôľa ísť budovať niečo nové.

Téma čísla: Podnikateľské kilečko

nebola väčšinová vôľa u ľudí, s ktorými ste odišli?

Nebola. Jednak spravili viacero zásadných rozhodnutí, s ktorými som sa nestotožňovala, jednak som mala pocit, že idú bojovať proti niečomu existujúcemu. A na budovanie niečoho nového treba väčší odstup a menej zloby.

zmenil sa Sulík za tie tri mesiace? 

Nezmenil. Mňa vtedy rušili isté momenty v rámci vnútrostraníckej politiky, tie sme si vydiskutovali aj vysvetlili, ale na mnohé som názor nezmenila. Nikdy som nehovorila, že nesúhlasím s odbornými a ekonomickými názormi Richarda Sulíka.

BORIS NÉMETH

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite