Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Keď neskúsiš zmeniť veci k lepšiemu, nemáš právo frflať, odkazuje stredoškolákom mladá študentka

.valerián Lukačko .rozhovory

Študovala v zahraničí, no neskôr sa rozhodla pre slovenskú univerzitu. Už ako 19-ročná založila program neformálneho vzdelávania pre stredoškolákov. „Žiakom vieme pomôcť a podporiť ich, aby sa z nich stali proaktívni lídri, ktorí zmenia Slovensko,“​ hovorí Terézia Lukáčová.

Keď neskúsiš zmeniť veci k lepšiemu, nemáš právo frflať, odkazuje stredoškolákom mladá študentka Emil Zvarík „Skúšať, pre čo má človek zapálenie, je skvelé, lebo mu to pomáha zistiť, čo ho v živote robí šťastným a čo ho napĺňa,​“ hovorí Terézia.

ako vyzerali tvoje aktivity popri strednej škole?

Už v prvom ročníku som si uvedomila, že chcem robiť toho viac. Skúšala som a hľadala, čo ma baví. Hrávala som v divadle, robila som parkour, zapájala som sa do recitačných aktivít, tvorby vlastnej firmy vrámci programu JA Slovensko alebo do programu Create & Control kde sme si vytvárali vlastný štát a učili sa, ako funguje z ekonomického a politického hľadiska. Vždy keď som videla príležitosť, tak som do toho šla. V 16 som si povedala, že chcem okúsiť zahraničie, a tak som na pol roka odišla študovať do Dánska. Práve tam som si uvedomila, že robiť niečo pre slovenské školstvo je to, čo mi dáva zmysel.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite